3dots.ro

The Guardian. Bill Gates finanțează un start-up care vrea să reducă emisiile de gaz metan din râgâitul vacilor

The Guardian. Bill Gates finanțează un start-up care vrea să reducă emisiile de gaz metan din râgâitul vacilor

După ce s-ar putea spune c-a luptat și a învins, spre binele omenirii, pandemia, Bill Gates a găsit oportun să investească 12 milioane de dolari într-o companie care își propune să hrănească vacile cu alge marine pentru a reduce emisiile de metan provenite din râgâiturile bovinelor, care au ca efect încălzirea globală, scrie The Guardian.

Breakthrough Energy Ventures, pe care cofondatorul Microsoft l-a creat în 2015, în care Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și antreprenorul chinez Jack Ma sunt, de asemenea, susținători,  a luat decizia de a finanța start-up-ului australian , care se numește Rumin8.

Rumin8 dezvoltă o gamă de suplimente pentru hrănirea vacilor pentru a reduce cantitatea de metan, un gaz cu efect de seră puternic, emanat de animale prin râgâituri.

Noul meniu propus văcuțelor include alge marine roșii și plante de pășune care reproduc ”compusul antimetanogenic al naturii” și reduc producția de metan.

Cercetările au arătat anterior că adăugarea de alge marine în hrana vacilor poate reduce formarea de metan în intestinele acestora cu mai mult de 80%.

Gates a vorbit anterior despre impactul climatic al consumului de carne și a susținut că oamenii trebuie să treacă în totalitate la consumul de carne de vită sintetică.

Rumegătoarele nu sunt considerate cauza cea mai importantă a crizei climatice, spre deosebire de mașini sau centrale electrice, dar acestea pot elibera pe gură aproximativ 100 de kilograme de metan, individual, pe an, echivalent cu arderea a 3.400 de litri de benzină.

Metanul este un gaz care captează căldura de 80 de ori mai eficient decât dioxidul de carbon și crește emisiile la nivel global.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs