Bill Gates: După valul Omicron, COVID-19 va putea fi tratată la fel ca gripa sezonieră

13 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Mai mulți experți din domeniul sănătății publice sunt de părere că răspândirea rapidă a tulpinii Omicron, cu toate că ridică multe probleme, ar putea să ne ofere o ”imunitate naturală” împotriva coronavirusului care va transforma pandemia într-o mult mai puțin severă boală endemică, potrivit CNBC.

Bill Gates: După valul Omicron, COVID-19 va putea fi tratată la fel ca gripa sezonieră

Bill Gates crede același lucru, fondatorul Microsoft scrie, pe Twitter, că odată ce valul curent al infectărilor cu varianta Omicron va trece, lumea se poate aștepta la ”mult mai puține cazuri”  în restul anului 2022. Din acel moment, COVID-19 va putea fi ”tratată la fel ca gripa sezonieră”, scrie CNBC.

Odată ajunși în faza endemică, Gates a mai spune că ”va trebui probabil să facem vaccinuri anuale împotriva Covid pentru o vreme”, la fel cum ne vaccinăm împotriva gripei.

În același timp, Covid va continua să fie un pericol pentru populația vulnerabilă, precum copiii și bătrânii, dar restul societății va putea să se întoarcă la normalitate.

Perspectiva optimistă a lui Gates s-ar schimba în cazul apiției unei noi variante, care să umple golul lăsat de Omicron atunci când va dispărea, o tulpină și mai transmisibilă decât cele de până acum.

Gates răspunde că un astfel de scenariu este improbabil, dar nu imposibil. ”O variantă mai transmisibilă (decât Omicron) este puțin probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în această pandemie”, a scris Bill Gates pe Twitter.

Gates și-a expus opinia și în legătură cu alte subiecte, precum conspirațiile legate de cipurile implantate prin vaccinare. ”Nu are nicio noimă pentru mine ideea de a pune cipuri în braț. De ce aș vrea să fac asta?”


CLICK - Follow us on Google News