Bloomberg. Bill Gates a anunțat când va avea loc sfârșitul pandemiei de coronavirus. Rata de infectare va scădea sub nivelul gripei

18 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Bill Gates este de părere că rata deceselor și a infecțiilor COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere până la jumătatea anului viitor, cu condiția ca, între timp, să nu apară noi variante periculoase, relatează Bloomberg.

Bloomberg. Bill Gates a anunțat când va avea loc sfârșitul pandemiei de coronavirus. Rata de infectare va scădea sub nivelul gripei

Cu ajutorul imunității naturale şi cea dată de vaccin, cu cel oferit de tratamentele orale emergente, ”rata moralității şi rata infectării ar trebui să scadă masiv”, a declarat fondatorul Microsoft la Bloomberg New Economy Forum din Singapore.

Gates consideră că problemele privind vaccinarea împotriva COVID-19 se vor schimba anul următor, pe măsură ce problemele de aprovizionare și cele din logistica de distribuire vor fi rezolvate.

”Vaccinurile sunt un lucru foarte bun, iar constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate în prima parte a anului viitor, prin urmare, vom fi limitați doar de logistică și cerere”, a spus Gates într-un interviu virtual cu Bloomberg.

Gates spune că nu este clar care va fi nivelul cererii în mai multe țări, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

El a adăugat că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa și, de asemenea, pentru a reduce amenințările viitoarelor pandemii, mai scrie Bloomberg.


CLICK - Follow us on Google News