3dots.ro

Bloomberg a publicat din greșeală titlul ‘Rusia invadează Ucraina’

Bloomberg a publicat din greșeală titlul ‘Rusia invadează Ucraina’

Bloomberg, o prestigioasă platformă de informații financiare, a anunţat dintr-o eroare că a început invazia Ucrainei de către Rusia, greșeală taxată imediat de Kremlin drept un efect al declaraţiilor agresive ale Occidentului, notează agenţia EFE într-un comentariu.

Publicația de profil financiar a publicat, vineri, pe pagina sa principală, un titlu care informa cititorii că Rusia a invadat Ucraina.

Mesajul a rămas activ timp de jumătate de oră, potrivit analistului rus Olga Lautman, care a postat captura de imagine pe Twitter.

”Am accesat site-ul și am văzut un breaking news însă știam că nu este adevărat pentru că mă ocup de Ucraina și aș fi printre primii care află”, a declarat Lautman pentru publicația americană.

Bloomberg a declarat pentru New York Post că a publicat accidental un titlu de știre scris de dinainte în eventualitatea unei invazii.

”Pregătim titlurile pentru multe scenarii și unul dintre aceste titluri a fost publicat din neatenție în jurul orei 16:00 astăzi (vineri – N.R.) pe site-ul nostru. Regretăm profund eroarea”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Bloomberg News, într-un email.

”Titlul a fost scos și investigăm cauza”, a adăugat reprezentantul agenției.

”Aceasta este o demonstraţie magnifică de cât de periculoasă este situaţia creată de interminabilele declaraţii agresive provenite de la Washington, Londra şi din alte capitale europene”, a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

El a avertizat asupra ”consecinţelor ireversibile” ce pot decurge din ”atmosfera de extraordinară tensiune” care există în Europa.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs