Poveștile unei bone care a lucrat pentru mai multe familii extrem de bogate

Kathrin Lord, o autoare britanică de cărți pentru copii, a petrecut mulți ani ca bonă, călătorind prin lume alături de familii de miliardari, relatează Business Insider.

Lord este o specialistă în îngrijirea copiilor, având o diplomă de master în Educație la Universitatea Durham. Ea ține des ateliere pe această temă.  

Ea afirmă că în prezent lucrează ca bonă doar cu normă parțială, dar a lucrat și cu normă întreagă, pentru mai mulți clienți miliardari. 

Unele dintre aceste locuri de muncă au fost pe termen lung, iar la una din familii a fost angajată timp de circa doi ani și jumătate.

Altele angajamente au fost pe termen scurt, printre care se numără și o perioadă de două săptămâni pe o navă de croazieră în jurul Europei de Nord.

Lord spune că, atunci când lucra ca bonă pentru familiile bogate, a vizitat Africa de Sud, Italia, Maldive, diverse insule îndepărtate și multe alte locații.

Lord a împărtășit unele din momentele cele mai deosebite pe care le-a trăit în calitate de bonă. 

Lord povestește că un client pentru care a lucrat în urmă ceva ani i-a oferit cardul de credit, care era doar cheltuielilor pentru copil, și i-a spus ”că nu-i este permis să spună nu” la niciuna din dorințele acestuia.

”Nu i-am dat orice a cerut, deși banii nu erau o problemă pentru ei”, a declarat ea. 

Una dintre familiile pentru care a lucrat avea la dispoziție, 24 de ore din 24, bucătar și o maseuză. Ea spune că a asistat la momente în care bucătarul era chemat în mijlocul nopții pentru a găti.

Lord a afirmat că în unele dintre aceste vacanțe în care a fost cu clienții săi a fost servită de majordomi, lucru cu care s-a obișnuit cu greu. 

”A fost un pic ciudat pentru mine, pentru că, evident, eram acolo pentru a avea grijă de copii, dar mi se spunea să stau jos și să fiu servită, iar mie nu prea îmi place să fiu servită", a declarat ea. 

Privind în urmă, femeia a spus că ar schimba un singur lucru. Cu toate că i-a plăcut să lucreze cu familii înstărite, ea ar vrea să i se recunoască valoarea propriului timp. 

”Timpul meu este totuși valoros. Cred că unele familii, nu toate, au profitat exagerat de timpul și amabilitatea mea. Dar cu altele am simțit că nu aș putea să spun nu, așa că făceam ore multe.

Asta duce la oboseală și nu-ți poți face treaba cum trebuie. În cele din urmă eram totuși acolo pentru copii și nu-i puteam ajuta în cel mai bun mod posibil”, a declarat Lord.