Boris Johnson, în mintea copiilor: «Am putea hrăni animalele cu unele dintre fiinţele umane, nu-i aşa?»

25 Oct 2021 | scris de Cristina Romanescu

Prim-ministrul britanic a făcut o glumă ce cu îngăduință poate fi considerată ca fiind deplasată în timpul unei întâlniri cu un grup de copii, cărora le-a vorbit despre schimbările climatice.

Boris Johnson, în mintea copiilor: «Am putea hrăni animalele cu unele dintre fiinţele umane, nu-i aşa?»

Boris Johnson le-a spus copiilor că pentru a restabili echilibrul în natură, între ființe umane și faună, unii oameni ar trebui să fie daţi drept hrană animalelor sălbatice.

”97% din numărul mamiferelor de pe această planetă sunt oamenii şi animalele lor domestice şi doar 3% sunt animale sălbatice.

Cum am putea să echilibrăm această situaţie? Cu siguranţă am putea începe prin a ne salva oceanele, există mult spaţiu pentru a face asta”, a spus moderatoarea discuției dintre Johnson și copii

”Este atât de trist. Am putea hrăni animalele cu unele dintre fiinţele umane. Nu-i aşa?”, le-a spus Boris Johnson copiilor, căutând cu oarecare disperare un zâmbet pentru umorul său prea britanic.

Premierul britanic a făcut remarca în cadrul unei întâlniri cu un grup de copii în care și-a prezentat public planurilor sale legate de mediu.

Într-o notă mai serioasă, el a recunoscut că este îngrijorat de faptul că conferinţa ONU Cop26 privind clima va fi un eşec. Prim-ministrul îi va întâmpina pe liderii mondiali la Glasgow pentru summit, dar a spus că este discutabil dacă obiectivele cheie vor fi îndeplinite.


CLICK - Follow us on Google News