3dots.ro

Ucrainenii au lansat o petiție online ca să îl pună pe Boris Johnson premier

Ucrainenii au lansat o petiție online ca să îl pună pe Boris Johnson premier

Din articol:

Atunci când a demisionat din postul de premier al Marii Britanii, Boris Johnson declara că o face cu regret, pentru că e cel mai bun job din lume…

Și s-ar putea ca dorința lui de-a avea un loc de muncă la șefia unui guvern să fie la unison cu cea a ucrainenilor care au lansat o petiție prin care cer să îi fie acordată cetățenie ucraineană și să fie instalat în funcția de premier al Ucrainei.

Petiția a fost postată marți, 26 iulie, pe site-ul oficial de petiții din Ucraina, și a strâns 2.500 de semnături în doar câteva ore, potrivit Reuters.

Boris Johnson, fostul premier al Marii Britanii, este foarte apreciat în Ucraina datorită sprijinului acordat țării de la începutul războiului.

Petiţia adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski enumeră punctele forte ale lui Johnson, acestea fiind ”sprijinul mondial pentru Boris Johnson, o poziţie clară împotriva invaziei militare a Ucrainei, înţelepciune în domeniile politic, financiar şi juridic".

Volodimir Zelenski nu a făcut încă nicio declarație legată de acest subiect, dar va fi obligat să răspundă oficial dacă se strâng 25.000 de semnături.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs