Boris Johnson, britanicilor: «Știm că lucrurile se vor înrăutăți înainte ca situația să se amelioreze»

Autor:

Data:

Premierul Boris Johnson, aflat în auto-izolare după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, le-a transmis un mesaj britanicilor avertizându-i că lucrurile se vor înrăutăți în perioada următoare și că guvernul pe care îl conduce este gata să introducă noi restricții.

Scrisoarea deschisă a lui Boris Johnson apare în contextul în care guvernul a fost criticat de cetățeni pentru modul haotic în care a gestionat criza până acum.

"Încă de la început, am căutat să luăm măsurile potrivite la momentul potrivit. Nu vom ezita să mergem mai departe dacă oamenii de știință și experții din domeniul medical ne vor spune că trebuie să facem asta”.

Este important să vă spun, știm că lucrurile se vor înrăutăți înainte ca situația să se amelioreze. Însă facem pregătirile necesare, iar cu cât suntem mai mulți cei care respectăm regulile cu atât mai puține vieți vor fi pierdute și cu atât mai repede viața va reveni la normal”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea lui Boris Johnos a fost expediată către 30 de milioane de gospodării din Marea Britanie.

Britanicii vor primi și pliante cu regulile guvernului privind condițiile în care pot ieși din casă și informații cu privire la criza sanitară.

Marea Britanie a ajuns la 17.089 de cazuri de infectare și peste 1.019 decese, 260 de morți fiind anunțați doar sâmbătă, notează BBC News.

Leave a Comment