3dots.ro

Un britanic a găsit lingouri de aur în valoare de două milioane de lire sterline într-un tanc cumpărat de pe eBay – video

Un britanic a găsit lingouri de aur în valoare de două milioane de lire sterline într-un tanc cumpărat de pe eBay – video

Un britanic, pasionat colecționar de vehicule militare, a avut surpriza să descopere mai multe lingouri de aur, în valoare de două milioane de lire sterline, ascunse într-un tanc irakian cumpărat de pe eBay.

Din păcate pentru el, nu a câștigat nimic de pe urma aceste întâmplări neașteptate și norocoase, scrie Daily Mail.

Nick Mead a făcut descoperirea în urmă cu șapte ani, în 2017, lingourile de aur fiind ascuns în rezervorul de motorină al tancului irakian de tip 69, o copie făcută de chinezi modelului sovietic T-55.

Se presupune că aurul a fost furat de soldații irakieni din Kuweit

Se presupune că aurul a fost furat de către soldați irakieni în timpul invaziei din Kuweit din 1990, dar că ulterior le-a fost imposibil să-l mai recupereze din interiorul mașinii de luptă de 36,7 tone.

Nick Mead a cedat primului impuls civic și a predat aurul autorităților, dar acum, la șapte ani distanță, spune că ar fi fost mai bine să păstreze comoara. Cu o calificare profesională în măcelărie, el afirmă că, în glumă, dacă ar fi știut că nu va primi nimic, ar fi tăiat metalul bucățică cu bucățică și l-ar fi dus la casa de amanet.

„Regret că l-am predat. Ar fi trebuit să primesc cel puțin o recompensă pentru asta, dar nu am primit absolut nimic. Când am găsit lingourile de aur, nu știam ce să fac cu ele. Nu poți merge cu cinci lingouri de aur la casa de amanet. Așa că am sunat la poliție.

Aurul are o amprentă digitală, poate fi descoperit de unde a fost extras. Cu siguranță a fost furat din Kuweit. La momentul respectiv, existau tot felul de teorii ale conspirației care susțineau că l-am păstrat. Dar nu am primit nimic, din păcate”, spune colecționarul de mașini de luptă.

Poliția britanică n-a găsit încă proprietarii

Mead nu știe ce s-a întâmplat mai departe cu aurul pe care l-a predat și crede că autoritățile încă încearcă să identifice proprietarii lingourilor.

Britanicul intenționa să adauge tancul la flota sa de aproximativ 300 de vehicule militare depozitate la fermă. Tancul l-a primit la schimb pentru un camion militar și un tun autopropulsat Abbot, într-un acord în valoare de aproximativ 30.000 de lire sterline.

Vehiculul militar fusese restaurat anterior de Joe Hewes, în vârstă de 23 de ani, care i-a înlocuit șenilele și i-a reparat motorul, dar care nu a descoperit și tezaurul care se afla în rezervor.

Mead a găsit muniție pentru mitralieră în timp ce demonta tancul și se temea că și alte arme ar putea fi depozitate în rezervorul de combustibil.

Împreună cu mecanicul său, Todd Chamberlain, el a filmat operațiunea pentru a putea demonstra ulterior de unde ar fi provenit armele. N-a găsit arme, dar în rezervor au găsit mai multe lingouri de aur, cântărind câte 5 kilograme fiecare, evaluate la aproximativ 2 milioane de lire sterline.

„Știm cu siguranță că este un tanc irakian și teoria noastră este că aurul este din Kuweit. Când l-am găsit, râdeam și glumeam și spuneam pe ce vom cheltui banii. Sora mea voia un Land Rover și eu aș fi cumpărat un Rolls Royce Phantom și i-aș fi tăiat spatele să fac o camionetă pick-up”, povestea Mead, într-un interviu pe care l-a acordat The Sun după descoperire.

Poliția a preluat lingourile și i-au dat o chitanță

Doi ofițeri de poliție din Northamptonshire au preluat lingourile, iar lui Mead i-au dat o chitanță, care este acum păstrată într-un seif din Londra.

„Totul este încă foarte incert în acest moment. Este încă devreme și nu știu încă ce se va întâmpla mai departe”, declară Mead.

El a mai spus că nu este sigur dacă va primi o „recompensă”. Cu toate acestea, omul realizează că nu avea cum să profite de cele două milioane de lire sterline care i-au scăpat printre degete.

„Șansele să îl păstrăm sunt foarte mici. Am primit destule telefoane ciudate. Am primit chiar un apel de la o persoană care pretindea că este colonel în armata britanică și spunea că îi aparține”, a mai spus Mead.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs