Britanicii îndrăgostiți de William şi Kate, oripilați de Harry şi Meghan: ‘Sper ca Harry să fie ruşinat de stupiditatea declaraţiilor lui’

Autor:

Data:

Ducii de Cambridge, William şi Kate, au fost lăudaţi de supușii lor britanici pentru jovialitatea şi căldura pe care le-au demonstrat într-un documentar de Crăciun realizat de BBC, în schimb ducii de Sussex, Harry şi Meghan, au fost  criticați pentru atitudinea afișată într-un alt documentar, difuzat de ITV.

Ducii de Cambridge, William şi Kate, au fost personajele principale ale unui program special de Crăciun realizat de BBC – ”A Berry Royal Christmas“ – în care au gătit alături de cunoscuta vedetă de televiziune britanică şi chef Mary Berry, au vorbit despre munca lor de caritate şi au afişat o atitudine caldă şi jovială.

Spre deliciul audienței, Kate Middleton a dezvăluit şi unul dintre primele cuvinte spuse de cel mai tânăr membru al familiei regale, Prinţul Louis, în vârstă de un an. 

”Unul dintre primele cuvinte spuse de Louis a fost «Mary», pentru că la înălţimea sa sunt aranjate toate cărţile mele de gătit. Şi copiii sunt fascinaţi de feţe, iar faţa ta se găseşte pe toate cărţile de reţete şi el spune «Ea e Mary Berry». Aşadar el sigur te-ar recunoaşte dacă te-ar vedea astăzi“, a povestit amuzată Kate.

La rândul lor, Prințul Harry şi Meghan Markle au apărut într-un documentar realizat de ITV în care s-au plâns de presiunea mediatică pe care o resimt şi că există tensiuni între ei şi ducii de Cambridge, scrie Daily Mail. 

Cei doi au declarat că sunt victime ale unei campanii a tabloidelor, că intimitatea le este pusă în pericol şi că Harry ”abia“ dacă are o relaţie cu fratele lui, Prinţul William.

Cea din urmă afirmaţie se pare că a deranjat-o chiar şi pe Regina Elisabeta a II-a, bunica lor, care consideră că Ducii de Sussex au încălcat o regulă nescrisă a familiei regale – aceea de a nu discuta chestiuni private în afara palatului, scriu mai multe publicaţii britanice care citează surse oficiale de la Buckingham.

Corespondentul BBC Jonny Dymond a declarat că familia regală privește cu îngrijorare această abatere, deşi Palatul Buckingham a încercat din răsputeri să păstreze aparenţele şi să ascundă conflictul mocnit.

Un alt aspect care a nemulțumit familia regală este faptul că atât Harry, cât şi soţia sa s-au plâns public de faptul că presiunea mediatică le afectează viaţa şi sănătatea mintală. Experţii regali cred că decizia cuplului de a ataca presa, prin procesele intentate mai multor publicaţii importante din Marea Britanie, a fost o eroare.

De la căsătoria cu Prinţul Harry, din mai 2018, Meghan Markle a fost o prezență constantă pe prima pagină a tabloidelor. Presa a prezentat numeroase detalii despre familia destrămată din care provine, dar şi speculaţii privind relaţia nu tocmai bună pe care ar avea-o cu Ducii de Cambridge, dar şi cu Regina Elisabeta din cauza temperamentului său ”de divă“. În plus, în ultima vreme, jurnaliştii britanici au devenit tot mai critici la adresa ei, dar şi a prinţului Harry, acuzându-i de aroganţă şi ipocrizie. 

Ducii de Sussex au hotărât să ia o pauză de şase săptămâni de la îndatoririle regale, în perioada Crăciunului, pentru a se bucura de mai mult timp alături de fiul lor, Archie, în vârstă de cinci luni. 

Inevitabil, britanicii au fost puși în fața unei comparații între cele două familii regale lăudându-i pe William şi Kate pentru jovialitatea, deschiderea faţă de public şi căldura cu care interacţionează cu cei din jurul lor.

”Aşa faci un documentar regal: plin de căldură, bucurie, iubire, muncă în echipă şi nimic altceva decât respect faţă de proiectele de caritate şi oameni“, a scris o persoană pe Twitter.  

”Aşa ne place să vedem familia regală britanică. Fără să fie întrebaţi dacă sunt «OK» şi cum reuşesc să se dea jos din pat dimineaţa“, a scris altă persoană.

”Ce contrast minunat între cele două documentare regale, pe care le-am văzut în acest an“, se arată într-un alt mesaj.

”Familia Cambridge este exact aşa cum ne aşteptăm să fie o familie regală. Sper ca Harry să fie ruşinat acum de stupiditatea declaraţiilor şi plângerilor lui“, a comentat altcineva.  

Leave a Comment