3dots.ro

Doi britanici au cumpărat un sat întreg din nordul Franței cu doar 26.000 de euro

Doi britanici au cumpărat un sat întreg din nordul Franței cu doar 26.000 de euro

Doi britanici au devenit proprietarii un întreg sat din Franța plătind doar 22.000 de lire sterline, adică în jur de 26.000 de euro, ceea ce reprezintă o sumă mai mică decât avansul pe care l-ar fi plătit pentru o proprietate în Marea Britanie.

Paul Mappley și Yip Ward – ambii peisagiști în vârstă de 48 de ani – au achiziționat cătunul La Busliere din Normandia locuit pe vremuri de muncitori agricoli, dar care acum este în ruină.

Cătunul are un rând de cabane, două hambare, un grajd, un atelier cu două etaje, o fântână, o făbricuță de cidru și un cuptor de pâine și două hectare de teren.

Cei doi sunt extrem de încântați de achiziție și inițiativa lor imobiliară a fost subiectul unei emisiuni la o televiziune britanică.

În Marea Britanie, cei doi locuiau într-o rulotă și nici măcar aceast nu era a lor, ci a unui prieten. Când au început să-și caute locuință, au realizat că nu și-o vor permite niciodată, pentru că în Kent o casă modestă ajungea la prețul de vânzare de 250.000 de lire, scrie independent.co.uk.

Dar după ce prietenul lor a anunțat că vrea să vândă rulota în care locuiau, cei doi și-au dat seama că aveau nevoie de un plan de salvare.

Au aflat întâmplător că un întreg cătun din nordul Franței era scos la vânzare cu o sumă care le părea ridicolă. Deși renovarea va fi costisitoare și va dura, cei doi britanici au acceptat cu bucurie provocarea, mai ales că vor să-l transforme într-o destinație de vacanță de lux..

”Nu avem deocamdată bani pentru a face ceea ce ne dorim, dar vrem să ajungem la un stadiu în care să știm că nu se vor prăbuși.

A deține orice clădire este un vis, dar ceva de genul acesta, cu atât de multă istorie, îți dă un sentiment uimitor. Suntem extrem de norocoș”, a spus Paul Mappley la Channel 4, citat de The Independent.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU