Britanicilor care vor să lucreze în irigații li se cere să vorbească fluent română!

Autor:

Data:

”Culege pentru Marea Britanie” (”Pick for Britain”) e un proiect guvernamental care se adresează britanicilor rămași fără loc de muncă în această perioadă, care sunt încurajați să se angajeze ca muncitori agricoli la ferme, pentru a-i sprijini pe producătorii locali.

Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, este una dintre companiile care a apelat la platforma online a guvernului, unde se recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, relatează The Sun.

S&A are nevoie de muncitori asistenţi pentru irigaţii și, în ciuda faptului că website-ul se adresează britanicilor temporar fără muncă, anunţul companiei precizează pentru cei interesați că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare!

Anunțul postat de S&A menționează că ”asistenţii la irigare” vor fi plătiți cu sume cuprinse între 8,21 şi 8,98 lire sterline pe oră.

”Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi fluent română şi/sau bulgară. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, se precizează. în anunț.

S&A se descrie ca fiind un ”cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”.

Departamentul care supraveghează campania ”Pick for Britain” nu a reacţionat încă. 

Leave a Comment