Boala lui Bruce Willis s-a agravat. Familia a anunțat că actorul suferă de demență

Boala lui Bruce Willis s-a agravat. Familia a anunțat că actorul suferă de demență

Familia lui Bruce Willis a anunțat că starea de sănătate a actorului american în vârstă de 67 de ani s-a agravat și că suferă de demență, după  fusese diagnosticat cu ceva timp în urmă cu  ”afazie” – o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului.

Familia lui Bruce Willis a dezvăluit că actorul a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD) la mai puțin de un an după ce s-a retras din actorie din cauza luptei sale cu afazia, informează Daily Mail.

Anunțul a fost făcut public de copiii lui Bruce Willis, soția sa, Emma Heming și de fosta sa soție Demi Moore într-o declarație comună, postată pe website-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală.

„Familia noastră își exprimă cea mai profundă recunoștință pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin și de povești minunate pe care le-am primit de când am împărtășit tuturor diagnosticul lui Bruce.

În acest spirit, dorim să vă oferim o actualizare cu privire la iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă a ceea ce trăiește.

Din momentul în care am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce, în primăvara anului 2022, starea lui de sănătate s-a modificat și avem  în prezent un diagnostic mai clar al bolii de care suferă: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD).

Din păcate, dificultățile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar.

FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu au auzit niciodată și care poate lovi pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm.

În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori.

Pe măsură ce boala lui Bruce avansează, sperăm că orice atenție mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei maladii care are nevoie de mult mai multă conștientizare și cercetare.

Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale în lume pentru a-i ajuta pe ceilalți și pentru a sensibiliza opinia publică și privată cu privire la probleme importante”, se arată în declarație.

Familia îi încurajează pe ceilalți care se confruntă cu această boală să caute informații și sprijin, iar pe cei care au fost norocoși și nu s-au confruntat personal cu această boală să se informeze și să sprijine misiunea AFTD.