3dots.ro

Bulgaria. Mii de persoane în stradă după ce o tânără a fost tăiată de 100 ori cu cuţitul de fostul ei iubit, iar justiția a decis că sunt răni ”uşoare”

Bulgaria. Mii de persoane în stradă după ce o tânără a fost tăiată de 100 ori cu cuţitul de fostul ei iubit, iar justiția a decis că sunt răni ”uşoare”

Modul în care se face ”dreptate” în spațiul balcanic, fost comunist, scoate lumea în stradă…

Mii de protestatari au manifestat în mai multe oraşe din Bulgaria, în semn de protest faţă de decizia unei instanțe în cazul unei tinere care a fost tăiată de 100 de ori de către un fost iubit.

Tânăra, în vîrstă de 18 ani, a fost agresată în urmă cu o lună. Un fost iubit, în vârstă de 26 de ani, a tăiat-o cu cuţitul, i-a spart nasul şi a ras-o pe cap.

Un tribunal din oraşul Stara Zagora, sesizat în acest dosar, a calificat iniţial rănile tinerei drept ”uşoare” şi nu a dispus arestarea tânărului care a agresat-o.

Totuși, sub presiunea opiniei publice scandalizate, autorităţile l-au arestat ulterior pe bărbat, care neagă agresiunea.

Luni, mii de manifestanţi au cerut o reformă a sistemului judiciar şi o mai bună protecţie a femeilor. .

”Cum este posibil ca un astfel de sadism să fie calificat drept «leziuni corporale uşoare»? Reacţia tribunalului este şocantă”, a spus Emilia Stoianova, în vârstă de 39 de ani, care lucrează în domeniul resurselor umane.

”Toleranţa tradiţională faţă de violenţa domestică, disfuncţionalitatea instituţiilor trebuie să se schimbe”, spune un alt manifestant.

Potrivit datelor poliţiei, 18 femei au fost ucise în Bulgaria în primele trei luni ale anului. Activişti în domeniul drepturilor omului estimează însă că acest bilanţ este mult subestimat.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs