Un cunoscut lanț de fast food este dat în judecată pentru că vinde un burger mai mic decât este prezentat în reclame

Autor:

Un cunoscut lanț de fast food este dat în judecată pentru că vinde un burger mai mic decât este prezentat în reclame

Un judecător american a respins cererea formulată de reprezentanții Burger King de a evita un proces în care celebrul lanț de fast food este acuzat că și-a înșelat clienții înfometați făcând ca sandvișul Whopper să pară mai mare decât este în realitate, informează Reuters.

Un judecător districtual din Miami a admis că Burger King trebuie să se apere împotriva acuzației potrivit căreia prezentarea Whopper-ului pe panourile de meniu din magazine ar fi indus în eroare clienții, ceea ce reprezintă o încălcare a reglementărilor din domeniul publicității.

Clienții, adunați într-o plângere colectivă, acuză Burger King că a descris burgeri ca având ingrediente care ”se revarsă peste chiflă”, lăsând să se creadă că burgerii sunt cu 35% mai mari și conțin de două ori mai multă carne decât cei pe care îi servește lanțul de fast food.

Burger King a răspuns acuzațiilor că nu este obligat să ofere burgeri care să arate ”exact ca în poză”, dar judecătorul a spus că depinde de jurați ”să spună ce cred oamenii rezonabili”.

În decizia sa, făcută publică vineri, judecătorul a permis, de asemenea, clienților să depună plângeri privind neglijență și îmbogățire nejustificată.

El a respins pretențiile bazate pe reclame televizate și online, negăsind vreuna în care Burger King să fi promis o ”mărime” a burgerului, sau greutatea chifteleii, pe care să nu reușească să le respecte.

”Acuzațiile reclamanților sunt false. Chiftelele de carne de vită la grătar prezentate în reclamele noastră sunt aceleași chiftele folosite în milioanele de sandvișuri Whopper pe care le servim clienților din întreaga țară”., a răspuns Burger King într-un comunicat de presă.

Nu doar Burger King este nevoit să facă față unor astfel de acuzații. McDonald’s și Wendy’s se apără într-un proces similar la tribunalul federal din Brooklyn, New York. Avocatul reclamanților de acolo a citat luni opinia lui juecătorului din Miami pentru a justifica continuarea procesului.

De asemenea, Taco Bell a fost dată în judecată luna trecută la tribunalul din Brooklyn pentru că a vândut Crunchwraps și pizza mexicană care ar conține doar jumătate din cantitatea de umplutură anunțată.

În fiecare proces se solicită daune de cel puțin 5 milioane de dolari.