Cine este Anca Faur, noua soție a astronautul Buzz Aldrin

În ziua în care a împlinit 93 de ani, vineri, 20 ianuarie 2022, astronautul Buzz Aldrin s-a căsătorit cu o româncă, Anca Faur.

”La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi onorat să primesc distincția ”Legendele vii ale aviației”, am plăcerea să anunț că dragostea și partenera mea de mult timp, doamna Anca V Faur, și cu mine ne-am căsătorit.

Am fost uniți într-o căsătorie sfântă într-o mică ceremonie privată în Los Angeles și suntem la fel de entuziasmați ca niște adolescenți”, a anunțat  Buzz Aldrin pe Facebook.

Buzz Aldrin şi Anca Faur sunt împreună de mai mulţi ani. Faimosul astronaut, care a fost în misiune pe Lună alături de Neil Armstrong, mai are trei căsătorii la activ.

Edwin Eugene Aldrin, Jr., cunoscut ca Buzz Aldrin, a fost al doilea om, după Neil Amstrong, care a păşit pe Lună în iulie 1969. Buzz Aldrin fost comandantul modulului lunar al navei Apollo 11, în cadrul misiunii desfăşurate în perioada 16 şi 24 iulie 1969, în timpul căreia, pe 20 iulie, a coborât pe Lună împreună cu Neil Armstrong.

După decesele lui Neil Armstrong în 2012 şi Michael Collins în 2021, Buzz Aldrin este ultimul supravieţuitor al echipajului navetei Apollo 11. Absolvent al Academiei West Point şi doctor în astronautică la M.I.T., Buzz Aldrin a fost şi pilot pentru Forţele Aeriene Americane, participând la 66 misiuni de luptă în timpul Războiului din Coreea.

Doctor în chimie şi o foarte apreciată cercetătoare stabilită de mulţi ani peste Ocean, Anca Faur lucrează de aproape 21 de ani manager de proiecte la Los Angeles pentru Johnson Matthey, o companie multinaţională britanică specializată în produse chimice. Trebuie spus că tehnologiile Johnson Matthey au contribuit la programul spaţial Apollo.

Originară din Deva, Anca Faur a absolvit în 1983 Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timişoara, în 1983. Anca Faur şi-a luat în 1996 doctoratul la Universitatea din Pittsburgh.

Anca Faur a divorţat în 2012 de Eliodor Ghenciu, un apreciat cercetător.