3dots.ro

California. Un bărbat a ascuns moartea mamei sale timp de 30 de ani ca să îi încaseze pensia 

California. Un bărbat a ascuns moartea mamei sale timp de 30 de ani ca să îi încaseze pensia 

Din articol:

Un american din statul California a pledat vinovat după ce a fost acuzat că a ascuns moartea mamei sale timp de peste 30 de ani, pentru a-i încasa toate beneficiile pe care aceasta le primea din partea statului și armatei, informează The Guardian.

Potrivit procuraturii, Donald Felix Zampach, locuitor al orășelului Poway, aflat la 30 de kilometri de San Diego, a încasat peste 830.000 de dolari din fonduri publice și aproape 30.000 de dolari din carduri de credit deschise în mod fraudulos în decursul a 30 de ani.

Frauda a început în 1990, când mama lui Zampach a murit în Japonia. Exact înainte morții sale, Zampach și-a transferat sieși dreptul de proprietate asupra locuinței ei din California și a cerut intrarea în faliment personal în numele mamei sale, într-o variantă care nu prevede un plan de reeșalonare a datoriilor.

În următorii ani după moartea ei, Zampach i-a menținut active conturile bancare, i-a falsificat semnătura și a depus în numele ei declarații fiscale.

Totodată, n-a raportat niciodată moartea mamei sale serviciilor sociale, astfel încât acestea să oprească plătile.

„Acuzatul nu doar a ridicat cecuri expediate către mama sa decedată. A fost vorba de o fraudă complexă, pe o perioadă de peste 30 de ani, care a necesitat acțiuni și înșelătorii pentru a nu fi expusă”, a declarat procurorul Grossman.

Donald Zampach a fost eliberat pe cauțiune în așteptarea verdictului. În acordul său de recunoaștere a vinovăției, este obligat să vândă locuința din Poway și să folosească banii obținuți către reducerea datoriei de 830.000 de dolari.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs