3dots.ro

Bulgarii au blocat în vamă zeci de camioane cu destinația Austria, pretextând că au întărit controalele pentru a fi admiși în Schengen

Bulgarii au blocat în vamă zeci de camioane cu destinația Austria, pretextând că au întărit controalele pentru a fi admiși în Schengen

Într-o mișcare de-a dreptul genială, o replică la opoziția îndârjită a autorităților austriece de a valida intrarea țării lor în Spațiul Schengen, vameșii bulgari au blocat în vama Oryahova – Bechet zeci de camioane pline cu mărfuri care trebuiau să ajungă în Austria.

Zeci de camioane care transportau marfă către Austria, blocate la frontiera bulgaro-română

Autoritățile de la Sofia afirmă că blocajul mijloacelor de transport rutier a fost produs de noile măsuri de întărire a controalele la frontieră, pentru a-și îndeplini angajamentele luate față de Austria pentru intrarea în Spațiul Schengen terestru, relatează troxoikaitir.gr.

Portalul elen notifică faptul că printre zecile de camioane blocate, se numără și mai multe tiruri grecești încărcate cu mărfuri transportate către Austria, care așteaptă de mai multe zile permisiunea să treacă vama.

Șoferii greci și-au manifestat indignarea că nu au primit informații cu privire la întârzierile iminente la intrarea camioanelor grecești în Bulgaria de la Promahonas, după cum a raportat Asociația Internațională de Transport a Proprietarilor de Camioane ”Akropolis” din Pieria.

Controlul sporit la frontieră pentru îndeplinirea angajamentele față de Austria pentru intrarea în Schengen

Autoritățile bulgare au anunțat că așteptarea prelungită este rezultatul implementării unor controale mai stricte, ca urmare a încercării de aderare la zona Schengen, în condițiile în care Austria a solicitat atât Bulgariei, cât și României să intensifice verificările.

”Autoritățile vamale au întărit controlul la frontieră pentru a-și îndeplini angajamentele care trebuie îndeplinite față de Austria pentru intrarea în Schengen”, au transmis autoritățile bulgare.

În comunicat se notează că în primele 6 zile ale anului 2024 au raportat peste 7.200 de verificări, în care s-au folosit toate metodele de control vamal: inspecție fizică, scanare cu sisteme de raze X și controlul documentelor.

În urma verificărilor, au fost găsite aproape 120.000 de țigări și 5,5 kilograme de tutun, peste 340 litri alcool, 800 litri ulei de motor, 1.500 kg detergent praf de spălat, 5.429. scule electrice, 10.500 de jucării și 110 produse de parfumerie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs