Medicii i-au amputat picioarele unui fost campion olimpic la patinaj artistic. ”Ne luptăm să-i salvăm mâinile!”

Medicii i-au amputat picioarele unui fost campion olimpic la patinaj artistic. ”Ne luptăm să-i salvăm mâinile!”

Fostului patinator Roman Kostomarov, fost campion olimpic la  proba de dans la JO de la Torino din 2006, i-au fost amputate picioarele, starea sa fiind una extrem de gravă, scrie Gazzetta dello Sport.

În vârstă de 46 de ani, fostul sportiv a fost internat din 10 ianuarie într-un spital din Moscova, după ce s-a plâns de o stare de slăbiciune accentuată şi durere în piept.

El a fost diagnosticat cu pneumonie şi internat de urgenţă la terapie intensivă, unde a fost intubat.

Pe 24 ianuarie, a fost deconectat de la aparate, dar tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid și a existat riscul de sepsis (otrăvire a sângelui – N.R.).

Medicii au decis amputarea membrelor inferioare. Kostomarov şi-a pierdut complet un picior, iar celălalt picior a fost amputat până la călcâi.

”Din păcate, a trebuit să îi amputăm picioarele. Operația a decurs bine, Roman este conștient. Starea sa generală se îmbunătățește. Acum ne luptăm să-i salvăm mâinile”, a declarat o sursă medicală, citată de agenția TASS.

Miercuri, în ziua în care Roman a împlinit 46 de ani, soția lui, fosta patinatoare Oksana Domnina, a postat un mesaj emoționant pe Instagram.

Oksana Domnina, 38 de ani, este ea însăși campioană mondială în proba de dans (2009) și a câștigat bronzul olimpic la Vancouver, în 2010.

Nu a dansat niciodată alături de soțul ei în competiții importante, dar acum îi este alături în cea mai importantă bătălie. Cea pentru viață!

”Toate bune, eroul meu, puternicul meu, dragul meu, campionul meu în toate. Sunt mândră de tine, de curajul tău, de puterea ta și de dorința ta de a trece prin această situație cât mai repede posibil”, a scris Domnina pe Instagram.

Roman Kostomarov, în vârstă de 46 de ani, care a câştigat aurul alături de Tatiana Navka la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino,

Născut la Moscova, Kostomarov a început să patineze la vârsta de nouă ani. Kostomarov şi Navka au fost campioni mondiali de două ori şi europeni de trei ori.