3dots.ro

Un bărbat cu dizabilități a fost nevoit să se târască în mâini la coborârea din avion: „Experiența a fost dezumanizantă și chinuitoare”

Un bărbat cu dizabilități a fost nevoit să se târască în mâini la coborârea din avion: „Experiența a fost dezumanizantă și chinuitoare”

La coborârea din avion, un canadian în vârstă de 49 de ani cu paralizie cerebrală, a fost nevoit să se deplaseze târându-se pe culoarul avionului, după ce compania aeriană Air Canada nu i-a oferit un scaun cu rotile, scrie The Guardian.

Rodney Hodgins și soția sa, Deanna, au călătorit de la Vancouver la Las Vegas, unde urmau să sărbătorească aniversarea căsătoriei lor, la bordul unei curse Air Canada.

Din cauza paraliziei sale cerebrale, bărbatul utilizează pentru deplasare un scaun cu rotile și  nu avusese până momentul respectiv probleme în a călători cu avionul.

În cadrul unei proceduri bine definite, compania aeriană ar fi trebuit să-i ofere pasagerului cu dizabilități un scaun cu care să se deplaseze pe culoarul aeronavei.

Spre surprinderea pasagerului, la aterizarea în Las Vegas, echipajul aeronavei i-a comunicat că nu au un scaun cu rotile pregătit pentru el și l-au zorit să se deplaseze singur către ușa prin care se făcea evacuarea din avion, folosindu-se de brațe.

Inițial, cuplul a crezut că este vorba de o glumă, proastă, dar totuși o glumă, dar s-au trezit într-o situație cu adevărat neplăcută.

Soția lui Rodney, Deanna, a descris experiența ca fiind „dezumanizantă și chinuitoare”. Ea menționat într-o postare pe Facebook că echipajul nu a vrut să aștepte sosirea echipajului de asistență care i-ar fi adus scaunul cu rotile, motivând că trebuie să facă o manevră urgentă, pentru a putea decola din nou.

”Pentru a părăsi aeronava ne-am chinuit în fața mai multor persoane care au fost rușinate de comportamentul echipajului sau au întors privirea. Soțul meu și-a rănit picioarele, iar pe mine m-a durut spatele. Dar durerea emoțională a fost mult mai mare, drepturile soțului meu au fost călcate în picioare. Rod este cea mai minunată ființă de pe planetă și nu merita acest tratament”, a scris, revoltată, Deanna pe Facebook.

Pentru a compena afrontul comis, Air Canada i-a oferit lui Rodney un voucher în valoare de 2.000 de dolari canadieni (aproximativ 1363 de euro) ca despăgubire, dar acesta a declarat că nu este o soluție satisfăcătoare și că dorește să se asigure că nimeni altcineva nu va trece prin aceeași experiență.

„Air Canada ne-a dezamăgit în toate sensurile. Banii nu sunt o soluție în situații ca asta”, spune cuplul canadian.

Conform unor declarații ulterioare, Air Canada a recunoscut că nu i-a oferit lui Rodney un sprijin adecvat și a promis să revizuiască parteneriatele sale pentru servicii de asistență pentru mobilitate în Las Vegas. În plus, au exprimat regretul pentru incident și au luat măsuri pentru a investiga și corecta această problemă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs