3dots.ro

O canadiancă a returnat după 15 ani mai multe artefacte furate din Pompeii, susținând că sunt blestemate

O canadiancă a returnat după 15 ani mai multe artefacte furate din Pompeii, susținând că sunt blestemate

După 15 ani, o canadiancă a returnat mai multe artefacte furate din Pompeii, susținând că au fost blestemate, scrie The Guardian.

Canadianca a trimis un colet unei agenții de turism din sudul Italiei care conținea două plăci de mozaic și o bucată dintr-o amforă, alături de o scrisoare în care și-a mărturisit fapta.

Nicole, care avea 20 de ani când a vizitat parcul arheologic Pompeii, a susținut că după ce a comis furtul s-a confruntat cu ani de ghinion, dificultăți financiare și probleme de sănătate.

”Vă rog să le luați înapoi, aduc ghinion”, a scris ea.

Ea și-a justificat fapta comisă în urmă cu 15 ani, spunând că și-a dorit „o bucată de istorie pe care nimeni nu o putea avea”, însă a ajuns repede la concluzia că artefactele „aveau energie negativă”.

În scrisoare, Nicole a mărturisit că și-a învățat lecția și că dorește ”iertare de la Dumnezeu”. ”Acum am 36 de ani și am avut cancer de sân de două ori. Ultima dată am suferit o dublă mastectomie. Eu și familia mea am avut și probleme financiare. Suntem oameni buni și nu vreau să transmit acest blestem familiei sau copiilor mei”, scrie canadianca.

Nicole nu este singura care se căiește pentru furt. Coletul conținea și o scrisoare a unui cuplu, tot din Canada, împreună cu câteva pietre furate de pe sit.

”Le-am luat fără să ne gândim la durerea și suferința acelor suflete, în timpul erupției Vezuvului. Ne pare rău, vă rog să ne iertați că am făcut această alegere teribilă. Fie ca sufletele lor să se odihnească în pace”, au scris ei.

Pompeii este al doilea cel mai vizitat sit turistic din Italia, după Colosseum-ul din Roma, cu aproape patru milioane de vizitatori în 2019.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU