Insulele Canare. Râurile de lavă din timpul erupției vulcanului Cumbre Vieja au ocolit o singură casă

În timpul erupției vulcanului Cumbre Vieja, din Insulele Canare, fotograful spaniol Alfonso Escalero a surprins o imagine incredibilă: lava înconjoară o casă fără a o „înghiți”, scrie BBC.

Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă duminică și de atunci, peste 6.000 de oameni au fost forțați să-și părăsească locuințele înghițite de lavă.

Lava a acoperit peste 100 hectare și a distrus 183 de case, precum și alte 200 de structuri, potrivit datelor furnizate Ministerul de Interne.

Există, însă, și ”minuni”. Într-un instantaneu realizat de fotograful Alfonso Escalero apare o casă care a fost ocolită de lavă. Magma, care în unele locuri a atins și 6 metri, a înconjurat-o, dar și-a continuat drumul spre mare.

Potrivit BBC, casa este în proprietatea unui cuplu de danezi, Inge și Ranier, care nu au mai vizitat-o de când început pandemia.

”Suntem ușurați că încă stă în picioare”, a declarat arhitectul care a proiectat construcția. Ada Monnikendam spune că proprietarii au prieteni în zonă care au pierdut totul din cauza erupției.

Vulcanul se află în sudul insulei La Palma, care găzduiește aproximativ 80.000 de oameni. Ultima erupție a avut loc acum 50 de ani, în 1971. Oamenii de știință nu sunt siguri cât va dura această erupție.

Până în prezent nu s-au raportat victime, însă filmările au arătat drumuri, școli, ferme și piscine distruse pe insula care este populară printre turiști.