Google șterge recenziile negative date de români Castelului Riegersburg, redenumit Castelul Arthur

După ce au lăsat mii de recenzii negative și comentarii dure pe pagina de Google a Castelului Riegersburg din Austria, care aparține prințului Emanuel von Liechtenstein, românii au schimbat și denumirea fortăreței, pe internet.

Pe Google Maps, Castelul Riegersburg a devenit Castelul Arthur din Riegersburg, după numele ursului împușcat de prințul de Liechtenstein într-o zonă protejată din Covasna.

Cei care au făcut schimbarea au alăturat noii denumiri emoticoane cu un urs și un cuțit.

Din cauza numărului de recenzii negative postate de români, ratingul castelului vechi de aproape nouă secole, deținut de familia de Liechtenstein, scăzuse vertiginos. Dacă în dimineața de joi ratingul a scăzut de la 4,6 la 3,9, joi seara a ajunsese la 1,8.

Recenziile au fost însoțite și de comentarii. Menționăm în continuare câteva dintre acestea:

”Evitați această destinație, arătându-vă astfel că aveți grijă de lege și mediu”.

”Salutări din România. Semnat: Arthur”.

”Care este prețul plătit pentru a ucide animale în împrejurimile castelului Riegersburg?”.

”Rușine să vă fie”.

”Nu se presupune că un prinț este o persoană nobilă? Nu meritați titlul pe care îl aveți, ar trebui să renunțați la el sau ar trebui să vi se ia. Trebuie să te plictisești teribil să crezi că este ok să faci ceea ce ai făcut. Sper să nu mai faci niciodată ce i-ai făcut lui Arthur, într-adevăr o ființă nobilă“.

”Acest loc este deținut de un braconier de urși”.

Între timp, Google a blocat adăugarea unor noi recenzii și le elimină, manual, pe cele negative iar ratingul castelului a revenit la valoarea sa inițială.

Castelul Riegersburg este un castel medieval situat pe un vulcan latent, la o înălțime de 450 de metri, deasupra orașului Riegersburg din regiunea austriacă Stiria. Castelul este deținut de familia domnitoare din Liechtenstein și include un muzeu cu expoziții temporare.

Și Tripadvisor a suspendat temporar recenziile acordate Castelului Riegersburg.

“Datorită unui eveniment recent care a atras atenţia presei şi a provocat un aflux de trimiteri de recenzii care nu descriu o experienţă directă, am suspendat temporar publicarea de recenzii noi pentru această listă.

Dacă aţi avut o experienţă directă la această proprietate, vă rugăm să reveniţi în curând – aşteptăm cu nerăbdare să primim recenzia dvs.”, a fost mesajul transmis de Tripadvisor.