Un cățel și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de COVID în fața spitalului, fără să știe că a murit

Un cățel și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de COVID în fața spitalului, fără să știe că a murit. 

Un bărbat din orașul Nuevo Laredo, statul Tamaulipas, Mexic, a fost internat în spital în luna noiembrie 2020, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

După ce l-a însoțit pe drumul către unitatea medicală, câinele său nu a plecat din fața spitalului timp de o lună de zile, sperând să-l revadă, fără să știe că a pierdut bătălia cu virusul la cinci zile după internare, scrie La Stampa.

Prezența sa nu a trecut neobservată, medicii și asistentele recompensându-i fidelitatea cu hrană, apă și alintări și i-au oferit și un nume nou – Covito.

”Ne-a oferit multe momente de fericire în această perioadă dificilă și a câștigat inimile tuturor angajaților din spital”, a declarat pentru presa locală șefa departamentului COVID-19 al spitalului.

Din fericire, povestea lui Covito a trecut granițele mexicane atrăgând atenția Kendrei Hernández, reprezentanta unei asociații pentru drepturile animalelor din Texas, care a mers în Tamaulipas pentru a-l lua pe bravul cățel, a-l vaccina și a-i găsi o nouă familie.

Deocamdată, Covito locuiește într-un adăpost alături de alte 43 de animale – câini și pisici – și așteaptă ziua în care va putea să-și ofere dragostea unei familii.