3dots.ro

Ceartă pe averea lui Mohamed Al Fayed. Moștenitorii celor 2 miliarde de euro se acuză de ultraj și consum de droguri

Ceartă pe averea lui Mohamed Al Fayed. Moștenitorii celor 2 miliarde de euro se acuză de ultraj și consum de droguri

Decesul lui Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al renumitului magazin Harrods din Londra a declanșat speculații privind o potențială dispută de familie asupra moștenirii sale, în valoare de aproximativ două miliarde de euro.

Se așteaptă ca cei patru copii ai lui Al Fayed cu cea de-a doua soție a sa, Heini Wathen, adică Jasmine (42 de ani), Karim (39 de ani), Camilla (38 de ani) și Omar (35 de ani) să moștenească imensa avere.

Cu toate acestea, o complicată rețea de proprietate, cu multe active deținute prin intermediul unor trusturi sau depozitată în paradisuri fiscale precum Bermuda, Luxemburg și Liechtenstein, oferă o complexitate situației, scriu jurnaliștii tabloidului britanic Daily Mail.

Dinamica relațiilor familia complică și mai mult lucrurile. O recentă luptă pentru putere între frații Omar și Camilla, asemănată de jurnaliștii britanici cu disputele dramatice din serialul ”Succesion”, a culminat cu un proces la Înalta Curte. Documentele din cadrul procedurilor judiciare dezvăluie acuzații de altercații fizice, ultraj și o serie de plângeri și reclamații.

Într-un interviu acordat în 2021 publicației Daily Mail, Omar a descris situația ca fiind o ”luptă pentru putere între frați”. Subliniind dorința sa, cu un iz de ipocrizie, probabil, de a avea o armonie în familie, mai degrabă decât de a se lupta pentru control, el nu a vorbit și de rezultatul bătăliei lor juridice, despre care judecătorii au decis să fie soluționată în mod privat.

La un moment dat,  averea lui Mohamed Al Fayed cuprinde apartamente de lux în faimoasa zonă Park Lane din Londra și în Manhattan din New York. Numai conacul din Oxted, cu cele 220 de acri de teren (peste 890.000 de metri pătrați), piscina, grajdurile și grădinile sale, este estimat la aproximativ 100 de milioane de lire sterline. Hotelul Ritz din Paris, pe care Al Fayed l-a achiziționat pentru 10 milioane de lire sterline în 1979, este evaluat acum la suma impresionantă de 500 de milioane de lire sterline (aproximativ 584 milioane de euro).

Familia Al Fayed se află acum la o răscruce de drumuri. Distribuirea vastului imperiu lăsat în urmă de Mohamed Al-Fayed va fi, fără îndoială, un proces complex, complicat și mai mult de dinamica familială existentă.

Cum a făcut avere Mohamed Al Fayed

Moartea omului de afaceri Mohamed Al-Fayed marchează sfârșitul unei epoci. Miliardarul de origine egipteană a încetat din viață la vârsta de 94 de ani – sau poate 90, având în vedere ambiguitatea legată de anul nașterii sale, despre care el susținea că este 1933.

Ca și în cazul multor aspecte ale vieții sale, dispariția sa este însoțită de o rețea de povești care i-au definit moștenirea.

În funcție de versiunea aleasă, Al Fayed a fost fie moștenitorul unei averi în domeniul transporturilor maritime, fie fiul unui modest profesor.

Relația lui Al Fayed cu adevărul, adesea descrisă ca fiind cel mult ”relaxată”, i-a umbrit deseori realizările. Imaginea sa ca moștenitor al unei averi în domeniul transporturilor maritime a fost contrazisă de o anchetă a Departamentului de Comerț care a scos la iveală afaceri dubioase, plasând anul nașterii sale la 27 ianuarie 1929 și susținând afirmațiile potrivit cărora ar fi fost fiul unui profesor sărac.

Chiar și pseudonimul pe care l-a adoptat după ce s-a mutat în Anglia, ”Mohamed Al Fayed”, a fost modificat, adăugarea particulei ”Al” fiind o încorporare ulterioară.

Contradicțiile s-au extins la diferite aspecte ale vieții sale, inclusiv la acuzațiile de agresiune sexuală la adresa sa și la versiunea privind evenimentele legate de tragicul accident de mașină în care fiul său Dodi Fayed și prințesa Diana și-au pierdut viața în 1997.

Dodi, urmașul primei sale căsătorii cu Samira Khashoggi, din 1954 până în 1956, a fost singurul copil din această căsnicie. În 1985, Al Fayed s-a însurat cu modelul finlandez Heini Wathen, cu care a avut patru copii.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs