3dots.ro

Kevin Mitnick, cel mai căutat hacker din lume în anii ’90, a murit la 59 de ani

Kevin Mitnick, cel mai căutat hacker din lume în anii ’90, a murit la 59 de ani

Kevin Mitnick, numit de FBI „cel mai căutat” hacker din lume în anii ’90, a murit la vârsta de 59 de ani, după o luptă de 14 ani cu cancerul pancreatic, informează BBC.

La mijlocul anilor ’90, Mitnick a petrecut cinci ani în închisoare pentru fraudă informatică. El a fost eliberat în anul 2000 și a schimbat taberele, devenind un faimos consultant de securitate informatică și autor. Kevin Mitnick a murit duminică.

Mitnick a devenit faimos în SUA în anii ’90 după ce a reușit să „spargă” mai multe servere guvernamentale și ale unor companii private și să obțină acces la informații.

Denumindu-l „cel mai căutat” hacker din lume, FBI a desfășurat o adevărată vânătoare de oameni la nivel național care a dus, în cele din urmă, la arestarea lui în 1995 și, ulterior, la condamnarea sa pentru fraudă informatică.

Autoritățile americane bănuiau că Mitnick deține secrete comerciale în valoare de milioane de dolari, dar, în cartea de memorii pe care a publicat-o în 2011, Mitnick a negat că și-ar fi folosit abilitățile pentru câștiguri financiare.

„Oricine joacă șah știe că este suficient să-ți învingi adversarul. Nu trebuie să-i jefuiești regatul sau sa-i iei bunurile ca să merite efortul”, mărturisea hackerul.

După ce a fost eliberat din închisoare, în 2000, Kevin Mitnick a devenit hacker „white hat” ( cel care testează sisteme de securitate și identifică vulnerabilitățile acestora – N.R.), autor și orator.

În 2003, a lansat Mitnick Security Consulting, care a oferit consultanță de securitate cibernetică mai multor companii din topul Fortune 500 și unor agenții guvernamentale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs