Cel mai vârstnic om din lume este un britanic: ”Longevitatea? Noroc pur! Mănânc Fish and Chips în fiecare săptămână” – video

Cel mai vârstnic om din lume este un britanic: ”Longevitatea? Noroc pur! Mănânc Fish and Chips în fiecare săptămână” - video

John Alfred Tinniswood, 111 ani, a devenit cel mai vârstnic om din lume, după decesele lui Juan Vicente Pérez (Venezuela, 114 ani) și Gisaburo Sonobe (Japonia, 112 ani), transmite Guiness World Records.

Născut la Liverpool la 26 august 1912, în același an în care Titanicul s-a scufundat, Tinniswood are 111 ani și 224 de zile.

Contabil, John a lucrat Corpul de Salarizare al Armatei. Pe lângă conturi și audit, munca lui a implicat sarcini logistice, cum ar fi localizarea soldaților blocați și organizarea proviziilor de alimente. Este și el mai bătrân veteran de al Doilea Război Mondial. După război, John a lucrat pentru Shell și BP, până la pensionare, în 1972.

John și-a întâlnit soția a un o serată de dans la Liverpool și căsnicia lor a durat 44 de ani. Susan, fiica lui John, are 81 de ani. Ea i-a dăruit 4 nepoți și 3 strănepoți.

Atunci când a devenit centenar, în 2012, John a primit o felicitare de ziua de naștere de la regretata regină Elisabeta a II-a.

Secretul longevității: Noroc pur!

John locuiește în prezent într-o centru de îngrijire în Southport. comitatul Merseyside, nord-vestul Angliei. Se plimbă, ascultă radioul pentru a fi la curent cu știrile și își gestionează în continuare propriile finanțe.

Fan al echipei de fotbal Liverpool, John s-a născut la doar 20 de ani de la înființarea clubului în 1892. Urmărește meciurile ”cormoranilor” și speră ca echipa de pe Anfield să câștige al 20-lea titlu în acest sezon.

Potrivit lui John, secretul longevității sale este ”norocul pur”, pe lângă faptul că mănâncă o porție de ”fish and chips” în fiecare vineri, seniorul spune că nu urmează nicio dietă anume, dar nu fumează și bea rar alcool.

Sfatul lui principal pentru a rămâne sănătos este ”moderația”: ”Dacă faci excese, vei suferi în cele din urmă!”.

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories