Cel mai tânăr miliardar din lume, un adolescent din Germania

Autor:

La numai 18 ani, Kevin David Lehmann are o avere de 3,3 miliarde de dolari după ce a moștenit acțiuni în lanțul de farmacii germane Dm-drogerie Markt de la tatăl său, Guenther Lehmann, potrivit listei anuale a revistei Forbes, scrie Business Insider.

Dm-drogerie Markt, sursa averii familiei Lehmann, este principalul lanț de farmacii din Germania. A fost fondată în 1974 și, potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, are peste 41.000 de angajați în peste 2.000 de magazine din toată Germania.

Potrivit lui Forbes, nici Lehmann și nici tatăl său nu sunt implicați activ în companie și se știe puțin despre ei.

Locul 2 în rândul celor mai tineri miliardari din lume în 2021 este deținut de Wang Zelang din China, în vârstă de 24 de ani, care are o avere de 1,5 miliarde de dolari.

El este urmat de de surorile norvegiene Alexandra și Katharina Andresen, care au 24 și respectiv 25 de ani și fiecare deține o avere de 1,4 miliarde de dolari. Ele dețin o parte din compania Ferd, o firmă de investiții de miliarde de dolari care este deținută de familia Andresen.

Profilul redus al celui mai tânăr miliardar din lume – care nu are nicio prezență vizibilă pe nicio platformă socială majoră – contrastează puternic cu predecesoarea lui.

În ediția din 2020 a clasamentului Forbes, titlul a fost deținut de vedeta TV Kylie Jenner. Ea a scăzut puternic în clasamentul din 2021, după ce în urmă cu doi ani a fost declarată cel mai tânăr miliardar care și-a ridicat singur averea.

Chiar și după un an de pandemie, averile miliardarilor lumii au crescut. Potrivit Forbes, averile colective au crescut cu 8 trilioane de dolari până la 13,1 trilioane de dolari.

Între timp, un raport al Institutului pentru Studii Politice a constatat că miliardarii lumii au adăugat 4 trilioane de dolari la averea lor din 18 martie 2020 până în 18 martie 2021, substanțial mai puțin decât estimările Forbes.

Leave a Comment