Un român care cerșea în Palm Beach câștiga 100.000 de dolari pe an mințind că are un copil bolnav

Un român care cerșea în Palm Beach Florida, a ajuns în atenția FBI, confruntându-se cu numeroase acuzații, printre care și pentru o schemă organizată de fraudă și solicitare de donații caritabile sub pretexte false.

Românul, Giovani Radu, în vârstă de 22 de ani – sau ”Johnny Violeta”, cum îi place să i se spună – cerșea pe stradă pretinzând că are un copil bolnav.

Polițiștii au fost chemați în piața din Royal Palm Beach pe 23 decembrie anul trecut, iar bărbatul a încercat să dispară cu mașina, un Ford Explorer, dar a fost oprit de ofițeri.

În SUV-ul românului polițiștii au găsit sume mari de bani, opt pancarte cu diferite mesaje prin care se cereau donații, haine de lux de la Prada, Gucci, Armani și chitanțe bancare pentru depozite, transferuri și solduri care indicau depuneri în numerar de aproape 80.000 de dolari în ultimul an.

Verificarea documentelor a arătat că Giovani Radu se află ilegal în SUA.

Polițiștii americani mai susțin că Radu a recunoscut că a câștigat peste 100.000 de dolari pe an din această schemă, potrivit WPTV, un post de televiziune din West Palm Beach, afliliat la NBC.

În declarația dată sub jurământ dată de acesta, el a mărturisit că nu are niciun copil.

”Am remarcat că avea un semn. El a spus că are un copil bolnav și că are nevoie de bani. Nu trebuia să mintă în legătură cu faptul că copilul său este bolnav sau chiar că are un copil. Cred că oamenii i-ar fi dat bani oricum”, a declarat o femeie care l-a văzut cerșind.