3dots.ro

Un cititor pe buze dezvăluie remarca Reginei Elisabeta adresată Dianei și ce a spus Charles atunci când și-a văzut mireasa

Un cititor pe buze dezvăluie remarca Reginei Elisabeta adresată Dianei și ce a spus Charles atunci când și-a văzut mireasa

Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana în grădina de la Castelul Windsor, pe 3 februarie 1981, la doar șase luni după ce începuseră să se întâlnească.

Pe 24 februarie 1981, și-au anunțat logodna și nunta, iar britanicii – și întreaga lume – au așteptat cu sufletul la gură evenimentul, denumit ”Nunta Secolului”.

Pe 29 iulie 1981, Prinţesa Diana şi Prinţul Charles îşi spuneau Da în uralele unei lumi întregi, în cadrul unei ceremonii organizate la catedrala St. Paul din Londra.

Charles și Diana au ales pentru cununia religioasă această catedrala, în locul tradiționalului Westminster Abbey, pentru că în ea puteau să încapă mai multe persoane – 3.500 de invitați.

Daily Mail dezvăluie. potrivit  interpretărilor făcute de un cititor pe buze, ce i-a spus Charles Dianei în timpul ceremoniei și ce indicații a primit Lady Di de la Regina Elisabeta.

Charles i-a spus Dianei ”arăți perfect”, apoi i-a cerut ”dă-mi mâna”, ceea ce prințesa a făcut, dar și un ”pupic”, explică expertul în citit pe buze.

După ce alți membri ai Familiei Regale s-a alăturat cuplului la balcon, Charles a comentat: ”Va dura îngrozitor mult. Trebuie să mâncăm”.

Regina Elisabeta a arătat spre mulțime în timp ce i-a șoptit prințesei să îi ”privească” pe oamenii care ”au fost acolo toată ziua” doar pentru a o vedea.

În ciuda timidității sale, Diana a iubit farmecul pe care i-l oferea căsătoria cu un prinț, potrivit unor surse, citate de Daily Mail.

”Nunta secolului” a fost transmisă la televiziunile din întreaga lume. 750 de milioane de oameni din 74 de țări au urmărit evenimentul.

Jurămintele lui Charles și ale Dianei au încălcat tradiția atunci când Lady Di a omis promisiunea „de a se supune” soțului ei.

A fost prima față regală care a făcut acest lucru, dar nu și ultima. Kate Middleton a renunțat și ea la această frază când s-a căsătorit cu prințul William, în 2011, la fel ca și Meghan Markle când s-a căsătorit cu Harry, în 2018.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs