3dots.ro

Chile. Un bărbat a fost dat afară din casă de soție după ce funcționarii l-au făcut tatăl a doi copii venezueleni

Chile. Un bărbat a fost dat afară din casă de soție după ce funcționarii l-au făcut tatăl a doi copii venezueleni

Din articol:

Viața lui Leonardo Sepúlveda Rodríguez, un bărbat de vârstă mijlocie din Santiago, Chile, părea să fie liniștită și împlinită alături de soția sa, cu care este căsătorit de 30 de ani, și de cei doi copii ai lor.

Dar toată armonia familiei  s-a spulberat pe 5 iulie, când fiul lui s-a dus la Biroul de Stare Civilă pentru a obține niște documente și a aflat că tatăl său, Leonardo, recunoscuse doi copii venezueleni.

Evident că primul gest după aflarea acestei informații șocante a fost să pună mâna pe telefon și-a sunat tatăl ca să-l confrunte, dar situația a devenit și mai complicată.

Tatăl a negat, invocând faptul că nici măcar nu călătorise în străinătate, darămite să ajungă în Venezuela si să conceapă doi copii, dar nici nu a putut să explice cum a ajuns în această situație și nimeni nu l-a crezut atunci când a spus că, cel mai probabil, e vorba de o greșeală produsă de birocrație.

Desigur, existența celor doi copii venezueleni ai capului familiei, de care nimeni nu știa, a provocat discuții și tensiune.

Mama lui Leonardo spune că soția lui nu l-a crezut nicio clipă că el nu are nicio legătură cu cei doi copii, că la mijloc ar fi vorba de o greșeală și i-a cerut să îi prezinte dovezi concrete. Pentru că bărbatul n-a putut proba, i s-a spus să-și facă bagajele și să plece.

”Prejudiciul adus mie și familiei mele este inimaginabil. Până pe 5 iulie mergeam acasă, îmi îmbrățișam copiii, soția și nepoții. Sunt cei pe care îi iubesc cel mai mult, iar acum nu mai pot face asta”, a declarat, cu amărăciune, Leonardo Sepúlveda Rodríguez, relatează chvnoticias.cl.

Ulterior s-a dovedit că viața de familie a lui Leonardo a fost distrusă de o eroare generată de asemănarea fonetică dintre numele acestuia și cel al lui Leonard Rodríguez Sepúlveda, un cetățean venezuelean care are doi copii, pe care funcționarii publici i-au înregistrat ca fiind copiii chilianului.

A durat ceva timp până când registrul civil a recunoscut eroarea, în ciuda insistențelor lui Leonardo.

Într-un comunicat, reprezentanții stării civile au explicat că ”eroarea s-a produs în sistemul rețelei familiale, care a returnat o potrivire fonetică la căutare, inclusiv la cei doi copii ai unui tată străin cu nume asemănător”. Instituția a mai transmis că greșeala a fost corectată.

Într-un interviu acordat CHV Noticias, Leonardo Sepúlveda Rodríguez a spus că intenționează să dea în judecată Oficiul de Stare Civilă pentru suferința pe care a provocat-o familiei sale.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs