China. Cum arată un bloc, după ce un rezident a uitat ușa clădirii deschisă la -40 de grade Celsius – video

China. Cum arată un bloc, după ce un rezident a uitat ușa clădirii deschisă la -40 de grade Celsius - video

Un bloc din orașul Jiamusi, aflat în China, în provincia Heilongjiang, a fost transformat într-un uriaș ghețar, după ce un chiriaș ar fi uitat să închidă ușa blocului în săptămâna în care în zonă  s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din istorie, relatează postul de stat China Global Television Network.

Imaginile, difuzate de CGTN, post de stat aflat sub controlul Departamentului Central de Propagandă al Partidului Comunist Chinez, îi arătă pe locatari încotoșmănați în haine de iarnă într-o adevărată ”peștera de gheață” cu turțuri imenși care s-a format la intrare și în casa scărilor.

Rezidenții pot fi văzuți exprimându-și uimirea față de fenomenul produs după ce un rezident ar fi uitat ușa blocului deschisă, la -40 de grade Celsius.

”Turțurii au fost deja îndepărtați și rezidența afectată este siguranță“, a asigurat CGTN.

Duminică, 26 februarie, la doar două zile după formarea ”peșterii de gheață”, Mohe, un oraș tot din Heilongjiang, nordul Chinei, a înregistrat o temperatură de -53,2 grade Celsius, cea mai scăzută de când au început măsurătorile.

Mohe este o destinație renumită pentru sporturi de iarnă, cu temperaturi medii în ianuarie și februarie între -15 și -20 de grade Celsius.

De asemenea, agenția Xinhua a relatat că o serie de zone din lanțul muntos Greater Khingan au înregistrat, de asemenea, noi temperaturi scăzute record în weekend. Autoritățile au sfătuit persoanele vulnerabile centrul, nordul și estul țării, să stea la căldură.

La această oră, în Jiamusi sunt -10 grade Celsius, iar la Mohe – 17.