3dots.ro

China. Turmă de oi, observată învârtindu-se în cerc timp de 12 zile – video

China. Turmă de oi, observată învârtindu-se în cerc timp de 12 zile – video

În Regiunea Autonomă Mongolia Interioară din nordul Chinei, a fost remarcat comportamentul ciudat al unei turme de oi, care a fost observată învârtindu-se în cerc timp de douăsprezece zile la rând, conform New York Post.

Comportamentul ciudat al animalelor a fost surprins de camerele de supraveghere. 

Majoritatea oilor din turmă merg încontinuu, în sensul acelor de ceasornic, formând un cerc aproape perfect.

Alte oi pot fi văzute urmărind scena din afara cercului, în timp ce altele pot fi observate stând nemișcate în centru.

Clipul video a fost postat miercuri pe Twitter de către cotidianul chinez People’s Daily, care a subliniază că oile n-au nimic, sunt perfect sănătoase, iar cauza acestui comportament rămâne deocamdată un mister.

Proprietara oilor susține că a observat acest comportament doar la oile din țarcul cu numărul 13, ferma are 34 în total, iar la început doar câteva animale se învârteau, apoi le-au urmat exemplul și restul turmei.

Unii au speculat că comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză.

”Inițial, animalele afectate sunt anorexice, deprimate și dezorientate. Ele se pot duce în colțuri, se pot sprijini de obiecte staționare sau se pot roti spre partea afectată”, sunt simptomele indicate de un manual de medicină veterinară – Merck.

În mod obișnuit, focarele de listerioză apar ca urmare a infestării hranei. Totuși, la oi și la capre decesul are loc de obicei în 24 până la 48 de ore după observarea simptomelor.

Un caz similar a fost întâlnit anul trecut și în în satul Rottingdean din Brighton and Hove, de pe coasta de sud a Angliei, când un bărbat a filmat cum câteva sute de oi ce stăteau în cerc.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs