Fosta mare jucătoare de tenis Chris Evert, diagnosticată cu cancer

15 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Fosta mare jucătoare de tenis Chris Evert, deținătoare a 18 titluri de Grand Slam la simplu și trei titluri de Grand Slam la dublu, a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1, scrie CNN.

Fosta mare jucătoare de tenis Chris Evert, diagnosticată cu cancer

Într-o postare făcută pe contul său de Twitter, Evert  spune că a dorit să împărtășească diagnosticul și povestea ei ca o modalitate de a-i ajuta pe alții.

“Mă simt foarte norocoasă că au depistat-o la timp și mă aștept la rezultate pozitive în urma planului meu de chimioterapie. Vă mulțumesc tuturor pentru că mi-ați respectat nevoia de a mă concentra asupra sănătății mele și a planului de tratament”, a scris Evert pe Twitter.

Evert, în vârstă de 67 de ani, a adăugat că va comenta de acasă, în anumite momente, transmisiunile ESPN de la Australian Open, competiție care va începe pe 17 ianuarie.

“Suntem cu toții alături de tine, Chrissie, ești o adevărată campioană și nu mă îndoiesc că o vei învinge pe aceast adversar neplăcut”, a scris o altă mare jucătoare de tenis și rivală de lungă durată a lui Evert, Martina Navratilova.

Născută în Fort Lauderdale, Florida, în 1954, Evert a urcat până la 14 ani pe locul 1 la nivel național în divizia de fete sub 14 ani. La 15 ani, a învins-o pe jucătoarea numărul 1 în lume la acea vreme, Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord.

Evert a făcut pasul către tenisul profesionist când a împlinit 18 ani, la 21 decembrie 1972. Câteva luni mai târziu, ea a înfruntat-o - și a învins-o - pentru prima dată pe Navratilova, într-un turneu profesionist feminin la Akron, Ohio.

După doar patru ani de la începerea carierei sale profesionale, Evert a devenit prima sportivă care a câștigat un milion de dolari în premii în bani în carieră.

De asemenea, ea a devenit prima femeie sportivă care a prezentat emisiunea “Saturday Night Live”, în 1989, în același an în care s-a retras. Șase ani mai târziu, Evert a devenit membră a International Tennis Hall of Fame, devenind a patra jucătoare care a fost aleasă în unanimitate.

Evert deține 157 de titluri la simplu și a fost numărul 1 în lume timp de șapte ani: 1974 până în 1978, 1980 și 1981.

Chris Evert a devenit comentator și analist pentru ESPN în 2011, rol pe care îl deține și în prezent. Evert are trei fii: Colton, Nicholas și Alexander. În prezent, ea conduce Academia de Tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.


CLICK - Follow us on Google News