Jurnalista CNN Christiane Amanpour a refuzat să poarte văl la un interviu cu președintele Iranului

22 Sep 2022 | scris de Ioana Tomozei

Jurnalista CNN Christiane Amanpour a declarat că a renunțat la a-l intervieva pe președintele iranian Ebrahim Raisi, după ce unul dintre consilierii acestuia i-a spus că discuția nu va avea loc decât dacă va purta un văl pe cap.

Jurnalista CNN Christiane Amanpour a refuzat să poarte văl la un interviu cu președintele IranuluiÎntr-un mesaj postat pe Twitter, Amanpour a relatat că interviul pe care îl avea programat miercuri seară la New York cu Raisi a fost anulat, prezentatoarea CNN considerând că solicitarea consilierului lui Raisi ca fiind o "condiție fără precedent și neașteptată"."Nu am putut fi de acord cu această condiție fără precedent și neașteptată", a scris Amanpour pe Twitter.

Amanpour, principala prezentatoare internațională a CNN, a declarat că intenționa să îl întrebe pe Raisi despre protestele care au cuprins Iranul după ce Masha Amini, o femeie de 22 de ani reținută de poliția de moralitate a țării pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict, a murit în arest săptămâna trecută.

 Raisi se afla la New York pentru Adunarea Generală a ONU.

Autoritățile iraniene au declarat că Amini a murit vinerea trecută, după ce s-a îmbolnăvit și a intrat în comă în timp ce aștepta alături de alte femei reținute de poliție.

Autoritățile au recunoscut că au efectuat arestări la protestele ulterioare, dar au negat că au maltratat-o pe Amini și au declarat că investighează moartea acesteia.

Familia lui Amini a negat că tânăra ar fi avut probleme de sănătate.În ultimele zile, forțele de securitate iraniene au intrat în conflict cu protestatarii antiguvernamentali furioși din cauza morții lui Amini, unele femei arzându-și vălurile în semn de sfidare față de poliție și de represiunile sociale din țară. Amanpour a declarat că ea și echipa sa de la CNN au planificat interviul pe parcursul mai multor săptămâni și că a petrecut opt ore miercuri pentru a pregăti echipamentul de traducere, luminile și camerele de filmat.


View this post on Instagram

A post shared by Golshifteh Farahani (@golfarahani)


CLICK - Follow us on Google News