3dots.ro

Povestea incredibilă a columbianului care este arestat ori de câte ori scoate buletinul din buzunar

Povestea incredibilă a columbianului care este arestat ori de câte ori scoate buletinul din buzunar

Spre ghinionul lui, pentru că are același nume cu cel al liderului unui cartel, un columbian a ajuns la închisoare de trei ori în ultimii 13 ani. ..

René Martínez Gutiérrez, un columbian în vârstă de 46 de ani, este un familist convins și un om foarte pașnic, care nu a încălcat niciodată legea.

Problema vieții lui constă în faptul că are același nume cu un traficant de droguri peruan, cu mai multe mandate de arestare naționale și internaționale și din acest motiv a fost arestat de trei ori în ultimii 13 ani.

Ultima dată a fost încătușat la începutul acestei luni, când s-a întors în țara natală, Columbia, pentru a-și vizita tatăl bolnav. A fost reținut imediat ce avionul lui a aterizat la Bogota și de atunci se află în închisoare, potrivit El Telegrafo.

Prima dată când s-a întâmplat ca Gutiérrez să aibă probleme cu legea din cauza numelui a fost în 2010, când a mers la o secție de poliție din Bogota, pentru a primi cazierul judiciar de care avea nevoie pentru a-și deschide propria afacere.

Când i-au verificat datele, polițiștii au constatat că pe numele René Martínez Gutiérrez era eliberat un mandat internațional de arestare emis de Peru, așa că a fost reținut și a stat atunci 8 zile la închisoare.

După ce a fost eliberat, columbianul a mers la Ambasada Peruană, la Curtea Supremă de Justiție, la Interpol, dar niciuna dintre aceste entități nu a avut o explicație pertinentă pentru ceea ce s-a întâmplat. Toți au susținut atunci că arestarea lui a fost cauza unei nefericite coincidențe de nume.

La doar un an după prima arestare, René Martínez Gutiérrez a fost chemat din nou la o secție de poliție din Bogota ca martor, după ce la locul de muncă se petrecuse un jaf.

Trebuia doar să dea o declarație despre ceea ce s-a întâmplat, dar când poliția i-a verificat numele în baza de date, bărbatul a fost confundat din nou cu baronul peruan al drogurilor dat în urmărire.

De data aceasta, a petrecut două luni după gratii, împreună cu criminali periculoși în renumita închisoare La Picota din Columbia, până când autoritățile peruane au confirmat că nu era persoana pe care o căutau.

După acest incident, Gutiérrez a decis că cel mai bun mod de a evita să ajungă din nou în închisoare este să emigreze în Statele Unite, așa că el și familia lui s-au mutat acolo în 2012.

Necazurile păreau să fie lăsate în urmă, dar la începutul acestui an René a aflat că tatăl său nu se simțea deloc bine, așa că a decis să zboare acasă ca să-l vadă, deși era conștient de riscul la care se expunea.

Și cele mai mari temeri ale bărbatului s-au materializat imediat ce avionul său a aterizat la Bogota.

Agenții Interpol s-au urcat în avion imediat după ce acesta s-a oprit pe pista aeroportului, i-au cerut actul de identitate și, după ce i-au confirmat numele, l-au escortat.

În cele din urmă, a fost transferat la secția de poliție Los Martires unde este reținut de atunci.

Din păcate, tatăl lui  a murit în timp ce acesta era arestat, așa că nici măcar nu a apucat să-și ia rămas bun de la el.

Și încă o dată, René Martínez Gutiérrez și familia lui așteaptă ca autoritățile peruane să confirme că nu este bărbatul pe care îl caută.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs