Comoara lui Fenn, de un milion de dolari, ascunsă în Munții Stâncoși, găsită după 10 ani de căutări

Comoara lui Fenn, de un milion de dolari, ascunsă în Munții Stâncoși, găsită după 10 ani de căutări

Zeci de mii de aventurieri au cutreierat Munții Stâncoși din Statele Unite în ultimii zece ani pentru a căuta un cufăr de bronz plin cu monede de aur, rubine, smaralde și diamante.

Vânătoarea de comori a fost creată de Forrest Fenn, un colecționar de artă și antichități în vârstă de 89 de ani, după ce a învins cancerul.

Estimată la peste un milion de dolari, comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gândit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008.

Indiciile care duceau spre comoară au fost incluse într-o poezie de 24 de versuri publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Ideea a stârnit frenezie, dar și o serie de controverse de-a lungul anilor, iar Fenn însuși a avut probleme la un moment dat cu autoritățile, care i-au percheziționat casa.
Unii au devenit atât de obsedați de acest vis încât au renunțat la slujbe pentru a se putea dedica în exclusivitate găsirii comorii. Cel puțin patru dintre ei și-au pierdut viața, din păcate, în această aventură.

CNN relatează că, în urmă cu câteva zile, comoara a fost descoperită de un bărbat care nu a dorit ca identitatea să-i fie făcută publică. El și-a dovedit reușita trimițându-i lui Fenn o fotografie a prețiosului cufăr.

”Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani. Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a scris colecționarul pe site-ul său.

Unii pun la îndoială existența cu adevărat a comorii ascunse de Fenn, iar această teorie este întreținută și acum de anunțul destul de misterios al găsirii ei de către o persoană rămasă necunoscută. Fenn nu a menționat decât faptul că este cineva din estul Statelor Unite. Nu este clar, de asemenea, ce se va întâmpla acum cu comoara.

Colecționarul estimează că în jur de 350.000 de oameni din toată lumea au mers să caute cufărul. S-au făcut grupuri dedicate pe rețelele sociale. ”Comoara lui Fenn” are și pagină dedicată pe Wikipedia.

”Îi felicit pe miile de oameni care au participat la această căutare și sper că vor continua să fie atrași de ideea de a face alte descoperiri”, a spus Forrest Fenn.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU