3dots.ro

Cum arată o zi din viaţa unui copil genial, cu 139 IQ, membru Mensa la 4 ani

Cum arată o zi din viaţa unui copil genial, cu 139 IQ, membru Mensa la 4 ani

La 4 ani, Teddy Hobbs pare un copil ca oricare altul, mintea lui briliantă l-a făcut deja cunoscut în Marea Britanie, relatează The Sun.

Organizaţia Mensa, grupul fondat în 1947 care reuneşte persoanele cu cel mai ridicat coeficient de inteligență, l-a primit în rândurile sale pe Teddy Hobbs pe când acesta avea doar 3 ani şi 9 luni.

Copilul a obţinut un punctaj uriaş, 139 din maximul de 160, la testul Stanford Binet. Rezultatul i-a uimit pe părinţii săi, care spun că nu aveau idee cât de inteligent era fiul lor.

Deși semen au cam existat, băieţelul a învăţat singur să citească pe când avea 2 ani şi poate număra până la 100 în nu mai puţin de şase limbi străine.

Părinţii lui Teddy, Beth şi Will Hobbs sunt originari din Portishead, Somerset, iar micul geniu a apărut în familia lor în urma unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV) .

„Am făcut un test IQ, unde practic i-am spus că va sta cu o doamnă să rezolve mai multe jocuri tip puzzle pentru o oră. I s-a părut minunat

După ce a terminat testul, ne-au spus că e eligibil pentru a fi acceptat în Mensa.

Am zis: Poftim? Ştiam că poate face lucruri de care alţi copii de vârsta lui nu erau capabili, dar nu realizasem că e atât de inteligent”, a declarat mama băiatului.

Mama lui Teddy crede că nivelul de inteligență deosebit al fiului său este atât o binecuvântare, cât şi un blestem.

Cum se relaxează unul dintre cei mai inteligenţi copii din lume? Cu jocuri de cuvinte încrucişate.

Micuţul manifestă doar „puţin interes” faţă de lucrurile pe care le preferă în general copiii de vârsta lui, precum jocurile sau programele TV.

„Nu poţi să-l păcăleşti cu nimic, ascultă şi înţelege tot. Îşi aminteşte conversaţii purtate cu el de la Crăciunul trecut”, povestesc părinţii lui Teddy.

Familia micului geniu a precizat că încearcă să-i conserve modestia băiatului, pentru a nu dezvolta un complex de superioritate. Momentan, el nu pare complet conştient de abilităţile sale deosebite.

„Prietenii lui abia încep să silabisească pe litere, iar el poate citi deja Harry Potter. Desigur, alegem pentru el cărţi portivite care transmit un anumit tip de emoţie, dar în acest punct poate citi cu siguranţă orice îi pui în faţă.

Abilităţile lui de comunicare şi socializare sunt prioritatea noastră. Trebuie să fie un bun cetăţean”, spun părinții lui Teddy.

Teddy Hobbs are deja o idee despre ce ar putea face în viitor. Spune că şi-ar dori să devină medic.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs