3dots.ro

Coreea de Sud. Un vizitator al unui muzeu a mâncat banana dintr-o operă de artă – video

Coreea de Sud. Un vizitator al unui muzeu a mâncat banana dintr-o operă de artă – video

Un student al Academiei de Arte din Coreea de Sud a mâncat o banană care făcea parte dintr-o lucrare a artistului vizual Maurizio Cattelan, relatează BBC.

Incidentul face parte din numeroasele acțiuni ale militanților ecologici, ce au avut loc prin muzeele lumii și care au vizat opere cu adevărat de artă, studentul declarând că pur și simplu i s-a făcut foame, pentru că sărise peste micul dejun.

Ulterior, declarația pe care a dat-o în media locală, relevă faptul că de fapt, după cum era de presupus, a dorit de fapt să fie în centrul atenției.

”Deteriorarea unei opere de artă ar putea fi văzută ca o operă de artă în sine, m-am gândit că ar fi interesant”, a declarat studentul pentru presa locală.

Opera de artă numită ”Comedian”, care face parte din expoziția lui Cattelan ”WE”, înfățișa o banană coaptă lipită cu bandă adezivă pe un perete din Muzeul de Artă Leeum din Seul.

Muzeul de Artă a precizat pentru presa coreeană că nu-i va cere daune studentului.

După ce a mâncat banana, studentul a lipit coaja de perete,

Ulterior, angajații muzeului au pus o nouă banană în același loc. Incidentul a fost filmat de prietenul studentului.

Banana expusă este înlocuită la fiecare două sau trei zile.

În filmările postate online, se aude o voce care spune ”scuzați-mă”, în timp studentul ia banana de pe perete și începe să o mănânce. Apoi lipește coaja de perete și se fotografiază, după care pleacă.

Când i s-a spus despre incident, Maurizio Cattelan a spus: ”Nicio problemă”.

Nu este prima dată când bananele folosite de Cattelan sunt mâncate de un vizitator.

În 2019, artistul David Datuna a luat banana și a mâncat-o după ce opera de artă a lui Cattelan fost vândută cu 120.000 de dolari, la Art Basel din Miami. Banana a fost și atunci înlocuită rapid și nu a fost luată nicio măsură împotriva lui Datuna.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs