Cutremur devastator cu magnitudinea de 6,8 în Maroc. 296 de oameni au murit iar 153 sunt răniți – video

Autor:

Data:

Cutremur devastator cu magnitudinea de 6,8 în Maroc. 296 de oameni au murit iar 153 sunt răniți - video

Un cutremur puternic a lovit în noaptea de vineri spre sâmbătă munții Atlas din Maroc, provocând moartea a cel puțin 296 de persoane. Clădiri au fost distruse iar locuitorii din marile orașe au fugit din casele lor.

Ministerul de Interne a precizat că acest număr constituie un bilanț preliminar al morților și că 153 de persoane au fost rănite.

Un oficial local a declarat că majoritatea deceselor au avut loc în zonele montane greu accesibile.

”Conform unui bilanţ provizoriu, acest cutremur a dus la moartea a 296 de persoane în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant”, a indicat ministerul într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, 153 de persoane au fost rănite şi internate în spital.

Cutremurul a fost înregistrat la scurt timp după ora locală 23:00, mai exact la 22:11 GMT, la sud-vest de oraşul turistic Marrakech, la 320 de kilometri la sud de capitala Rabat, conform AFP, preluată de Agerpres.

Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS). Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că epicentrul său a fost situat în provincia Al-Haouz.

În afară de Marrakech, seismul a fost simţit la Rabat, Casablanca şi Essaouira, semănând panică în rândul populaţiei. Mulţi persoane au ieşit pe străzile acestor oraşe, temându-se că li se vor prăbuşi casele, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare. În fotografiile şi videoclipurile publicate de internauţi, pot fi văzute case avariate pe aleile oraşului vechi din Marrakech. Dar şi maşini lovite de pietre.