Danemarca. Cerşetor român, despăgubit de poliţie  pentru că i s-a interzis nejustificat să rămână în Copenhaga

Autor:

Data:

Danemarca. Cerşetor român, despăgubit de poliţie  pentru că i s-a interzis nejustificat să rămână în Copenhaga

Poliţia daneză a fost nevoită să-i plătească unui cerşetor român  despăgubiri în valoare de 20.000 de coroane (13.298 euro), după ce agenţii i-au interzis, în mod nejustificat, să rămână în Copenhaga pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cerşetorul român, în vârstă de 64 de ani, trăieşte din adunarea sticlelor şi din vânzarea de reviste în Copenhaga.

Interdicţia de a rămâne în capitala Danemarcei a fost emisă în 2018, după ce ofiţerii de poliţie l-au acuzat pe român că a înfiinţat o tabără ilegală.

Un an mai târziu, o instanţă din Copenhaga a ridicat interdicţia impusă românului de a locui în zonă pe motiv că este nejustificată.

Pentru că i-a fost încălcat dreptul de-a se deplasa şi a rămâne unde dorea, Poliţia Naţională din Danemarca i-a acordat românului despăgubiri.

Avocatul românului, Asser Lyngs Gregersen, afirmă că a cerut şi despăgubiri pentru câştigurile pe care le-a pierdut cerșetorul în fiecare zi, estimate la circa 200 de coroane. Solicitarea a fost respinsă însă de poliţia daneză.

Decizia privind despăgubirea românului cu 20.000 de coroane nu este singulară.

Un danez fără adăpost a primit în urmă cu câţiva ani o despăgubire similară.Şi acesta primise, la acea vreme, o interdicţie nejustificată de şedere în zonă, după ce poliţia a susţinut că acesta ridicase ilegal o tabără în mijlocul oraşului Copenhaga, scrie tv2lorry.dk .

Judecătorii danezi au decis, ca şi în cazul românului, că măsura fusese nejustificată.

Leave a Comment