Fost director al National Intelligence, despre raportul Pentagonului privind OZN: «Le va fi greu să explice! Sunt mult mai multe decât cele făcute publice»

Guvernul SUA a primit în decembrie termen până iunie pentru un raport despre OZN-uri, parte dintr-un pachet de măsuri de ajutor pentru pandemia de COVID-19 aprobat de administraţia Trump.

Raportul, întocmit de Pentagon şi de agenţiile de informaţii, va trebui, de asemenea, să prezinte şi ce a reuşit să identifice cu privire la ameninţări din partea unor fenomene aeriene neidentificate şi dacă acestea ar putea fi atribuite unor forțe armate străine. 

John Ratcliffe, fost director al National Intelligence, a dezvăluit că autorităților le va fi greu să explice, în mult așteptatul raport, incidentele probate, în care au fost executate manevre imposibile cu ajutorul tehnologiei existente sau în care au apărut fenomene ce nu se pretează la explicaţii obişnuite., relatează New York Post.

”Există mult mai multe raportări ale observării acestor obiecte decât cele făcute publice. Unele dintre aceste incidente au fost declasificate.

Când vorbim despre observări, ne referim la obiecte la care au fost martori piloţii Marinei sau Forţelor Aeriene sau care au fost captate de sateliţi şi care se angajau în actiuni dificil de explicat.

Mişcări ce pot fi cu greu replicate şi pentru care nu avem tehnologia necesară. Sau deplasări la viteze dincolo de bariera sunetului silenţioase”.

Ratcliffe a explicat, la Fox News, că este vorba de incidente implicând OZN-uri care au fost observate în întreaga lume.

”Un alt aspect despre aceste observări pe care îl voi dezvălui este că nu vorbim doar despre detecţii ale unui pilot, satelit sau provenite din colectări de informaţii.

De regulă avem senzori multipli de natură să capteze aceste lucruri, iar unele dintre ele sunt fenomene inexplicabile. Sunt ceva mai multe decât cele făcute deja publice”, a spus Ratcliffe.

Ratcliffe a mai dezvăluit faptul că a sperat să publice informaţiile înainte de a-şi depune mandatul, dar acest lucru nu a pututut fi realizat în timp util.