Distribuitorul bijuteriilor Tiffany din Turcia a murit după ce a căzut de pe un vas de croazieră

Dilek Ertek, în vârstă de 71 de ani, distribuitor al bijuteriilor Tiffany din Turcia, a murit după ce a căzut în apele Pacificului de Sud, în largul coastei Tahiti, de pe vasul de croazieră Norwegian Spirit, pe 26 octombrie, informează DailyMail.

Corpul său nu a fost încă recuperat. Etrek a fost distribuitor al Tiffany în Turcia timp de peste două decenii. Fiul ei, Gokce Atuk, a declarat, de asemenea, că au dispărut bijuterii din seiful aflat în cabina mamei sale.

Cotidianul tuc Sabah spune că familia lui Ertek a cerut poliției să investigheze condițiile în care s-a produs incidentul și implicarea pe care a avut-o iubitul ei elvețian.

Principalul motiv al solicitării este faptul că deși din înregistrările camerelor de supraveghere de pe navă Derek ar fi dispărut în jurul orei 3 AM, iubitul său, un elvețian în vârstă de 74 de ani, a anunțat lipsa ei 20 de ore mai târziu.

După incident, elvețianul a fost ținut sub observație de către echipajul navei, într-o cabină separată, înainte de a acosta în Tahiti, trei zile mai târziu.

Ulterior, după acostare, se pare că a fost interogat de poliție înainte de a fi eliberat din lipsă de probe. De atunci, el s-a întors în Elveția.

Experții nu cred că Ertek – care avea puțin peste 1,70 m – ar fi putut să cadă în mod accidental peste balustrada de protecție, înaltă de un metru și jumătate . 

Potrivit ziarului turc Sabah, un ofițer de poliție a făcut următoarele comentarii în postarea sa pe rețelele de socializare:

”Văd că două persoane au plecat împreună într-o vacanță și chiar au făcut un plan special de călătorie, cum ar fi o sărbătoare de ziua de naștere.

Presupunând că Dilek Hanım și iubitul ei sunt cazați în aceeași cabină, mi se pare foarte suspect faptul că dispariția a fost raportată atât de târziu.

Pentru că pe navele de croazieră se organizează activități zilnice și divertisment, iar toată lumea este în contact.

Persoanele care nu mai știu unul de celălalt informează recepția și fac un anunț. Așa că este ciudat faptul că vestea dispariției este dată 20 de ore mai târziu”.