Novak Djokovic a câştigat! Tribunalul a anulat decizia guvernului, sârbul poate intra în Australia

10 Ian 2022 | scris de Cristina Romanescu

Judecătorii australieni au decis că hotărârea de a nu-i permite lui Novak Djokovic să intre în ţară este "nejustificată", iar sârbul trebuie eliberat în 30 de minute de la decretarea deciziei, informează CNN.

Novak Djokovic a câştigat! Tribunalul a anulat decizia guvernului, sârbul poate intra în Australia

Cu alte cuvinte, tribunalul a anulat decizia guvernului australian, iar viza lui Novak Djokovic a fost confirmată. Astfel, liderul mondial poate intra în Australia, rămâne de văzut dacă va putea şi participa efectiv la Australian Open.

Judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul Kelly ordonând să fie eliberat imediat din detenţia pentru imigranţi.

Rămâne de văzut dacă guvernul australian va recurge la o nouă suspendare a vizei, lucru perfect legal.

Chris Tran, avocatul care a reprezentat statul în acest proces, a declarat că ministrul australian al Imigrației poate lua în considerare anularea vizei, fără să precizeze motivul pentru care s-ar recurge din nou la aceată măsură.

Legile Imigrației valabile în Australia îi acordă ministrului puteri excepționale și discreționare pentru anularea vizei din orice motiv.

Judecătorul a precizat că în cazul în care ministrul Imigrației ar recurge la această decizie discreționară, anulând din nou viza lui Djokovic, sârbului i-ar putea fi interzisă intrarea în Australia pentru trei ani.

Audierile în cazul vizei anulate a numărului 1 mondial au început, luni dimineaţa, la Melbourne.Mai întâi, liderul ATP a primit permisiunea de a părăsi hotelul de carantină pentru a urmări procedurile de la tribunal în alt loc din Melbourne.

El a părăsit hotelul de izolare în care a fost plasat, la sosirea în Australia. Lui Djokovic, în vârstă de 34 de ani, i s-a anulat viza la sosirea în Melbourne la jumătatea săptămânii trecute şi de atunci se află la un hotel de carantină. Tenisemnul a făcut apel. El a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul grand slam al anului, care începe la 17 ianuarie.


CLICK - Follow us on Google News