Novak Djokovic intenționează să dea în judecată Guvernul Australiei. Sârbul cere 4 milioane de euro pentru ce i s-a întâmplat la Melbourne

Novak Djokovic a pierdut săptămâna trecută procesul cu statul australian, în urma căruia a fost expulzat și obligat să plătească cheltuielile de judecată.

Sportivul sârb este hotărât să continue lupta cu Australia. Conform publicației sârbe Telegraf, liderul mondial vrea să dea în judecată Guvernul Australiei pentru felul în care a fost tratat.

Pe aeroportul din Melbourne, Djokovic a stat mai multe ore într-o cameră, fără acces la telefon, iar ulterior a fost mutat într-un hotel din carantină, unde a stat mai multe zile în condiții precare. În clădirea respectivă s-ar fi aflat gândaci, iar Djokovic n-ar fi primit nici măcar o masă pe zi.

Djokovic crede că a fost tratat necorespunzător și că este nevinovat în toată această situație, iar acum vrea să ceară compensații Guvernului Australiei, în valoare de 3,8 milioane de euro, invocând "tratamente rele" pe durata șederii sale în Melbourne. 

Novak Djokovic a scăpat de plata cheltuielilor de judecată

Magistrații care s-au ocupat de litigiul statului australian cu jucătorul de tenis sârb l-au obligat să plătească cheltuielile de judecată, în valoare de 500.000 de dolari australieni, adică aproximativ 438.000 de euro.

Se pare că liderul mondial ar fi scăpat de plata acestei penalități. Conform presei britanice, organizatorul evenimentului, Tennis Australia, ar urma să suporte integral cheltuielile de judecată.

Și asta deoarece Tennis Australia primește fonduri publice pentru a organiza turneul de Grand Slam, fonduri care sunt necesare și pentru acoperirea eventualele dispute legale în care sportivii participanți la Australian Open ar putea intra, astfel că taxele judiciare ale lui Djokovic vor fi "acoperite" tot de australieni…

"Organizatorii Australian Open, care primesc milioane de dolari din fonduri publice în fiecare an, au acceptat să plătească cheltuielile de judecată ale sârbului expulzat.

Ceea ce oamenii nu ştiu este că Tennis Australia plăteşte costurile judiciare, nu Novak. Ei primesc fonduri guvernamentale pentru eveniment, aşa că în cele din urmă i se vor plăti taxele legale, chiar dacă el a pierdut", a explicat o sursă apropiată de Tennis Australia pentru Daily Mail.