3dots.ro

Doi soți din Marea Britanie s-au trezit divorțați din greșeală, după ce un avocat le-a încurcat dosarul

Doi soți din Marea Britanie s-au trezit divorțați din greșeală, după ce un avocat le-a încurcat dosarul

Doi britanici au aflat că nu mai formează o familie și că sunt divorțați, după ce angajații unei companii de avocatură a comis o eroare, informează The Guardian.

Căsnicia celor doi britanici, identificați de media drept soții Williams, a durat 21 de ani, până în 2023, când s-au despărțit. Cuplul mai avea de soluționat anumite aranjamente financiare, dar, înainte de a cădea de acord asupra lor, o hotărâre judecătorească ce nu poate fi anulată le-a consemnat divorțul.

Totul s-a produs din cauza avocaților companiei londoneze Vardags, condusă de Ayesha Vardag, cunoscută ca ”diva divorțurilor”, care au folosit un portal online pentru a solicita în mod eronat o decizie de divorț finală pentru cuplu.

Sir Andrew McFarlane, președintele Diviziei pentru familie a companiei, a explicat că avocații intenționaseră să solicite divorțul în cazul altui client, dar au deschis din greșeală dosarul electronic al cauzei ”Williams v Williams” și au solicitat o ordonanță definitivă în acel caz.

Avocații firmei Vardags, care o reprezentau pe soție, au folosit portalul online fără instrucțiunile sau autorizarea clientului lor. El a spus că sistemul online a funcționat rapid și eficient, sentința de divorț a familiei Williams fiind obținută în 21 de minute.

Avocații Vardags au realizat greșeala comisă abia după două zile și au solicitat instanței supreme să anuleze hotărârea definitivă de divorț.

Instanța a respins cererea companiei de avocatură, judecătorul declarând că nu dorește ca justiția să le dea oamenilor impresia că divorțurile se pot obține printr-un click greșit.

”La fel ca multe procedee online similare, un operator poate ajunge la ecranul final unde se solicită decizia de divorț după ce a parcurs o serie de ecrane anterioare”, a spus el.

Vardag, unul dintre cei mai bine plătiți avocați de divorț din Marea Britanie, afirmă că judecătorul a ajuns la o ”decizie greșită”.

”Statul nu ar trebui să divorțeze oamenii pe baza unei erori umane. Trebuie să existe intenție din partea persoanei care divorțează, deoarece principiul intenției stă la baza sistemului nostru juridic”, a declarat avocata.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs