Fostă consilieră a lui Trump: Seara trecută a fost cel mai bun indicator că nu trebuie să fie candidatul republican în 2024

Sarah Matthews, fostă secretară de presă adjunctă a Casei Albe în mandatul lui Donald Trump, crede că rezultatul alegerilor intermediare reprezintă un indiciu că fostul președinte nu ar trebui să mai candideze pentru un mandat la prezidențialele din 2024, relatează CNN.

Declarația lui Matthews se produce în contextul în care republicanii sperau să obțină o majoritate clară în Camera Reprezentanților, dar miercuri dimineață scorul era mai strâns decât așteptările inițiale.

”Cred că noaptea trecută a fost cel mai bun indicator că Donald Trump nu ar trebui să fie candidatul republican în 2024. I-a costat pe republicani locuri care puteau fi câștigate prin promovarea candidaților de proastă calitate.

Aveți (republicanii – N.R.) o inflație record, temeri crescute cu privire la criminalitate, cea mai gravă criză la frontieră din istorie, un președinte nepopular și performanța republicană a fost totuși dezamăgitoare.

Și asta a fost, în mare parte, din cauza candidaților pe care i-a susținut Trump. Nu au fost de calitate. Cred că aceasta este o lecție învățată pentru republicani că: a) Trump nu este un câștigător național și b) calitatea candidaților contează”, a spus Sarah Matthews.

Donald Trump spera ca noaptea electorală „măreață” a republicanilor, din 8 noiembrie, să îi ofere un impuls pentru o viitoare campanie prezidențială, însă în unele state-cheie, candidații susținuți de fostul președinte au fost cei care au pierdut sau au întâmpinat probleme.