Cine este Doug Emhoff, soţul Kamalei Harris, primul «second gentleman» din istoria Americii 

Autor:

Data:

«Second lady»,«a doua doamnă», este modul în care americanii au considerat să numească soţiilor vicepreşedinţilor americani.

Doar că, în noua administrație Biden, vicepreședintele SUA este o femeie, Kamala Harris, și, firesc, soţul ei a devenit astfel primul «second gentleman» din istoria ţării.

Doug Emhoff, născut în Brooklyn – New York, este un avocat din domeniul industriei divertismentului. El s-a căsătorit cu Harris în anul 2014, pe vremea în care ea era procurorul general al Californiei.

Harris este mama vitregă a celor doi copii adulţi ai lui Emhoff, Cole şi Ella, care îi spun ”Momala” (combinaţie între ”mom” şi ”Kamala”).

Emhoff a rămas în umbră în cea mai mare parte a campaniei electorale, dar a spijinit-o pe Harris de-a lungul întregii sale cariere. El se descrie, pe Twitter, drept ”un tată devotat, soţ mândru de Kamala Harris. Avocat pentru dreptate şi egalitate”.

”Am un simţ al responsabilităţii tot mai mare. Ştiu că nu am fi ajuns aici fără sprijinul atâtor oameni – familie, prieteni şi nu numai. Vă mulţumim pentru că aţi fost de partea noastră”, a scris Emhoff pe Twitter la începutul acestei săptămâni.

În noiembrie 2020, Emhoff a anunţat că va părăsi biroul de avocatură unde lucra pentru a se dedica pe deplin funcţiei de ”al doilea bărbat” al Americii.

Emhoff va ţine un curs de drept la Georgetown University Law Center.

”De mult am vrut să predau şi să servesc următoarea generaţie de tineri avocaţi. Nu aş putea fi mai încântat să mă alătur comunităţii din Georgetown”, a declarat Emhoff într-un comunicat de presă.

Leave a Comment