Ducesa de York, despre cum a dormit în gară și a căutat în tomberoanele de gunoi în București

Ducesa de York, despre cum a dormit în gară și a căutat în tomberoanele de gunoi în București

Ducesa de York, Sarah Ferguson, membră a familiei regale britanice, fosta soție a prințului Andrew, al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a, a povesti despre experiențele prin care a trecut în România, în cadrul unui program social.

Într-un podcast – Haircuts4Homeless’s podcast Hear Me, See Me – realizat de o organizație de caritate pentru persoanele fără adăpost, Ducesa de York a povestit la despre experiența pe care a avut-o în București, în cadrul unei acțiuni organizate de Médecins Sans Frontières.

”Am dormit într-o gară din București și am scris despre  asta, pentru Medici fără Frontiere.

Am decis să trec prin această experiență pentru că mi-am zis că nu-mi voi putea realiza care sunt cu adevărat nevoile acestor oameni decât dacă le voi trăi viața pe propria-mi piele.

Nu voi clipele acelea niciodată. M-am îndreptat către gară și acolo am întâlnit un puști incredibil, de doar 15 ani, care mi-a spus să nu îmi fac griji și să stau cu el.

Am căutat împreună prin gunoiul unui fast-food McDonald’s de la un restaurant și le-am fost foarte recunoscătoare pentru cutiile de carton pe care le-au aruncat, deoarece mi-au ținut de cald noaptea.

Ulterior, atunci când am vizitat fundația Ronald McDonald’s, în Statele Unite, le-am spus că vreau să lucrez pentru ei, tocmai pentru că acele cartoane mi-au ținut de cald în noaptea aceea”, a povestit Sarah Ferguson, citată de Daily Mail.

„Cred că această experiență de viață m-a făcut să fiu mai umilă, mai recunoscătoare şi mai iubitoare”, a adăugat Ducesa de York.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU