Recenzia noului Renault Duster făcută de blogger-ii ruşi: «Plin de soluţii ţigăneşti» – video

A doua generaţie a modelului Dacia Duster a ajuns de curând pe piaţa din Rusia, acolo unde SUV-ul român este livrat cu logo-ul Renault.

Producătorii canalului de YouTube Club Service au decis să dezasambleze un exemplar pentru a estima calitatea asamblării şi câtă fiabilitate oferă.

În Rusia, Renault Duster în cea de-a doua generaţie într-o versiune similară cu cea aleasă de bloggeri, poate fi achiziţionat cu circa 1 milion de ruble, echivalentul a circa 11.200 de euro.

Auto-expert.md scrie că pentru a arăta cum este construit Duster-ul, bloggerii, deja tradiţional, au demontat sistemul de propulsie şi suspensia vehiculului, după care au ridicat maşina pentru a analiza protecţia caroseriei.

Primul lucru care a atras atenţia specialiştilor a fost gravarea companiei româneşti Dacia pe mai multe panouri ale caroseriei Duster-ului, după care modelul a fost numit ”un fruct al iubirii francezilor şi românilor”.

Prezentatorul a ţinut să accentueze că în cazul în care este vorba despre o maşină românească, ”ar trebui să ne aşteptăm la soluţii ţigăneşti”.

Prima problemă menţionată a fost că sistemul de evacuare al SUV-ului nu poate fi dezasamblat, astfel încât, în cazul unei defecţiuni a oricărui element a acestuia, reparaţia va deveni extrem de dificilă.

Printre alte soluţii tehnice pe care le-a găsit ciudate, bloggerul a remarcat prinderea cablajului semnalizatorului de virare, care este prinsă cu bandă adezivă, precum şi materialul izolant de o calitate dubioasă de sub aripi, care în viitor ar putea să faciliteze apariţia ruginii, din cauza pătrunderii umidităţii. În compartimentul motorului tratamentul anticoroziv în general lipseşte!

În plus, experţii au identificat urme de rugină pe arborele de antrenare al punţii spate, precum şi pe ştiftul cardanic. Singurul loc protejat de coroziune a fost podeaua şi dedesubtul SUV-ului, unde bloggerul nu a avut obiecţii.